Piknik - veselo druženje in izmenjava hrane

:
:

Na festivalski petek bo Ana v svoji dnevni sobi gostila že tradicionalni piknik, ki bo letos dobesedno zadišal po Slovenski cesti. Vabimo vas, da prinesete na piknik plac svojo hrano, pripravljeno po vašem skrivnem piknik receptu, ali pa kakšen klasičen obložen kruhek z vašim edinstvenim in nepredstavljivim namazom, obetajo pa se tudi kulinarična presenečenja Robin Fooda in Slovenske hiše. Domače specialitete boste lahko podelili z drugimi obiskovalci, ki vam utegnejo ponuditi dobrote iz svoje piknik škatle. Na tem mestu vam toplo priporočamo, da za ”dostavo” hrane na piknik plac uporabite kartonasto škatlo za čevlje, saj se bomo lahko le tako izognili bolečim izginotjem posode in enostavno uživali v izmenjavi in okušanju hrane.

Ta dan si boste lahko v dnevni sobi sredi ulice tudi uredili frizuro ali pristrigli brke in brado, se naučili ročnih spretnosti in/ali mojstrskih veščin izdelave in popravila pohištva ter predelali kose odpadne embalaže v uporabne predmete. Na Slovenski cesti se bodo namreč odvijale različne delavnice.

Noemi Veberič Levovnik / MOJA SOBA – ulična instalacija, ki družinam nudi prostor za povezovanje, druženje in prijetno preživljanje časa.

Združenje Sezam in družinski center Mala ulica / GNEZDILNICA & PAJKOVA MREŽA – pletenje domišljijske pajkove mreže ali se udobno namestili v človeško gnezdo.

​​​Frizerski salon SIMPLE – za popestritev vsakdanje pričeske.

Ahmadova brivnica – za obrita lica in pristrižene lase.

Kinodvor / KINOBALON – kino na prostem in delavnica izdelovanja optičnih igrač.

Komunala Vrhnika (DEPO) / STARO ZA NORO – delavnica predelave odpadne embalaže.

Društvo ​KVA KVAČKAŠ – hitri tečaj sukanja kvačke.

Sébastien Fraboulet – Čopko – izdelovanje pohištva iz odpadnih materialov. ​

Snaga (Center ponovne uporabe Ljubljana) – prezentacija brušenja lesa in uporabe orodja za popravilo pohištva in drugih predmetov.

Tina Žen – delavnica tiska na majice.