Panj

:
:
Film

Fahrijejin soprog je pogrešan vse od vojne na Kosovu, med žalovanjem pa se njena družina spoprijema tudi z denarnimi težavami. Da bi Fahrije poskrbela za družino, začne prodajati svoj pridelek trgovinam, vendar pa v tradicionalni, patriarhalni vasici, kjer prebiva, ne odobravajo njene ambicioznosti in prizadevanj za krepitev sebe in drugih žensk.

Medtem ko se Fahrije posveča poslu, še naprej išče pogrešanega moža in podoživlja svojo travmatično izgubo, saj mora identificirati posmrtne ostanke iz množičnih grobišč. Šele ko druge vdove spoznajo, da morajo tudi same razmisliti o prihodnosti brez soprogov, se začnejo zanimati za Fahrijejino tržno dejavnost in možnosti, ki jih prinaša.

Čeprav je zgodba precej boleča in žalostna, ženske lahko opolnomoči, saj govori o začetkih, spreminjanju in o tem, kako smešno je lahko življenje celo v najresnejših trenutkih.

– Blerta Basholli

Režija in scenarij: Blerta Basholli
Direktor fotografije: Alexander Bloom
Scenski fotograf: Astrit Ibrahimi
Glasba: Julien Painot
Oblikovalec zvoka: Philippe Ciompi
Montaža: Félix Sandri, Enis Saraçi
Produkcija: Ikonë Studio & Industria Film; koprodukcija: Alva Film Production, Black Cat Production, Albasky Film
Igrajo: Yllka Gashi, Çun Lajçi, Aurita Agushi, Kumrije Hoxha, Adriana Matoshi, Kaona Sylejmani, Ilir Prapashtica, Astri Kabashi, Molikë Maxhuni, Blerta Ismaili
Distribucija: Demiurg
Organizacija: Kinodvor, Mesto žensk