Oona Doherty: “Odpreti ventile občutij” - Francis Bacon

Delavnica

Doherty: Pesem za Lov na upanje

Za zgodovine šoka
Sem meso sem meso
Sončna svetloba sije na mladostno meso visoko se odbija. Armadaus. Avdio. Jaguar. Sedež.
Vlažen čudovit ritem močno tolče Testosteron in Kortizol napajata režeča se usta
Oblečene punce prav zares padejo Nočni zrak resnično kriči Moška hrbtenica tvoja hrbtenica Razliva tolmune spomina
Poskrbi, da bo gorela v redu je v redu je
Znotraj izbojevan sovražnik
Roza meso pleši naprej
Kadilčev prsni koš
Fantovska korajžna energija
Za srce
s srcem
Povej mi, sin

Klas se začne z ogrevanjem, podobnim jogi, s katerim bomo uporabile_i telo in pljuča, da bi se sprostile_i in odprle_i um. Sledila bo vodena improvizacija, delo s podobami iz Dohertyjeve pesmi Lov na upanje. Nato bomo razvile_i posamezne male izraze. Delale_i bomo z naslednjimi podobami: beton, beli pav, magma, med manuka, droge, Jaxson Pollock, Francis Bacon, Carravagio, napake očeta in bele slave, Vstajenje v Lazarja.

Naslednji dan bomo razvijale_i scenarij, govor in značaj. Poglobile_i se bomo v tehniko jecljanja in se preizkusile_i v zborovskem petju. Navdih za delavnico sta deli Lov na upanje in Vstajenje v Lazarja, ki se ukvarjata z evropskimi stereotipi mladosti, moškosti, revščine, eskapizma, junaškosti in ranljivosti. Prizadevale_i si bomo doseči znane predele naših teles in postati bolj vpletene_i v živčni sistem.

-zbledeti v belo-

 

Večkrat nagrajena koreografinja in plesalka Oona Doherty ima bogate mentorske izkušnje.
Zaradi omejenega števila udeleženk_cev je prijava s kratko predstavitvijo obvezna. Prijave na production@cityofwomen.org do 1. 10. Izbrane udeleženke_ce obvestimo do 3. 10.

Urnik:

  • sobota, 7. oktober: 10.00 - 11.30
  • nedelja, 8. oktober: 10.00 - 11.30

Cena delavnice je 20 € (10 € na dan).
V okviru projekta Uprizarjati spol - ples razlik.
Organizacija: Mesto žensk. V sodelovanju z Emanat in Bunker.

***

Oona Doherty je sodelujoča umetnica pri ISSAC. Leta 2016 je prejela naziva umetnica MAC Belfast HATCH in umetnica Prime Cut Productions REVEAL, v letu pa 2017 nagrado Major Individual Artist Umetniškega sveta Severne Irske. Od leta 2012 vodi mednarodne plesno-gledališke delavnice. Oona je diplomirala in magistrirala iz sodobnega plesa na School of Contemporary Dance Univerze Ulster in na LABAN v Londonu. Od leta 2012 razvija svoja dela in gostuje po svetu. Kot plesalka je sodelovala z: TRASH (Nizozemska), Abbattoir Ferme (Belgija), Veronika Riz (Italija), Emma Martin/United Fall (Irska) in Enda Walsh (Združeno kraljestvo). Kot koreografinja za igralce je sodelovala pri nagrajeni predstavi SCORCH (Stacy Greg) in pri predstavi St. Joan (Jimmy Fay, The Lyric Theatre). Njena prejšna avtorska dela so Leather Jacket Deluxe, Lady Magma, Echo Hunt (DOCNITE Series). Njeni kolaži in filmi so bili razstavljeni oziroma predvajani v številnih galerijah v Belfastu, Dublinu, Parizu in Pragi.