Ogledalo / Mirror

:
:

Foto: Arhiv festival Front@ sodobnega plesa

Z retrospektivno predstavo, v kateri nastopajo mladi in nadarjeni plesalci, Ogledalo povzema najbolj silovite trenutke iz prvega desetletja umetniškega delovanja skupine. Intenzivnim koreografijam, za katere so značilne divje in dinamične sekvence, sledijo strastni partnerski prizori, ki mojstrsko preidejo v sekvence skoraj gluhe tišine, ob čemer vsak trenutek v predstavi nosi edinstven in prepoznaven Evin pečat.

Oder je kot arena, v kateri si mora vsak nastopajoči izboriti mesto v skupini. Močne in okretne figure med gibanjem po prostoru oddajajo skoraj otipljivo energijo, ki povečuje napetost. Člani skupnosti se znajdejo v nenehnem rivalstvu, vsak si poskuša zagotoviti prevlado. Že v naslednjem trenutku pa iščejo mir in uteho, podpirajo se in uživajo drug v drugem. Ustvarjajo intenzivno vzdušje, prežeto s surovimi energijami, prevlado in erotično igro moči.

 

Koreografinja in režiserka: Éva Duda
Gostujoča koreografa: Gregor Luštek, Rosana Hribar
Glasba: Péter Kunert, Ábris Gryllus, Astor Piazzola (montage)
Montažer glasbe: Jeromos Kovács
Oblikovanje luči: József Pető
Asistentka koreografije: Beatrix Csák
Koordinator produkcije: Ágnes Huszár
Organizacija: Anita Vodál

Nastopajo: Eleonora Accalai, Bundschuh Vera, Márton Csuzi, Gábor Ivanov, Levente Lukács, Mátyás Kovács, Zsófia Temesvári, Anna Szilvási