Nismo pozabili na vas (Baletni koncert)

Baletni koncert v koprodukciji SNG Opera in balet Ljubljana, Društva baletnih umetnikov Slovenije in Televizije Slovenija

Foto: Pixabay

Svoja vrata v pot baletne umetnosti in kreativnosti tokrat odpirajo pri vas doma z baletnim koncertom plesnih duetov vrhunskih umetnikov in posebno gostjo, primabalerino Maio Makhateli.

Baletni plesalci se zavedajo, da je občinstvo, ki v času epidemije ni moglo obiskovati baletnih predstav in drugih baletnih prireditev, njihov najboljši prijatelj. Vedo, da obiskovalci nanje niso pozabili, zato jim s koncertom sporočajo, da tudi oni niso pozabili nanje. Ker bo najbrž preteklo še kar nekaj časa, preden bodo javne prireditve v zaprtih prostorih s številnejšim občinstvom dovoljene, bodo baletni plesalci SNG Opere in baleta Ljubljana in Društva baletnih umetnikov Slovenije nastopili v neposrednem televizijskem prenosu. »Gala baletni koncert, ki ga ustvarjamo z vrhunsko mednarodno ekipo, je dokaz neuničljive želje po Umetnosti, nastopanju in premagovanju na videz nepremagljivih ovir. Predstavlja zmago nad vsem, kar nas je v preteklih mesecih ustavilo. Presežke, ki so nastali v sodelovanju med strokovnimi in javnimi institucijami, si bo na televizijskih zaslonih mogoče ogledati s prenosom v živo z našega odra,« je prenos baletnega koncerta pozdravil Staš Ravter, ravnatelj gledališča.

Program:

LABODJE JEZERO, Elegija - pas de deux
Peter Iljič Čajkovski - Lynne Charles po Levu Ivanovu
Plešeta: Rita Pollacchi in Kenta Yamamoto

VERDI PAS DE DEUX
Giuseppe Verdi - Tomaž Rode
Plešeta: Nina Noč in Filip Jurič

LARGO
Georg Friedrich Händel - Vlasto Dedovič
Plešeta: Urša Vidmar, Filip Viljušič

HARLEKINADA, pas de deux
Cesare Pugni - Marius Petipa
Plešeta: Yuya Omaki in Asami Nakashima

VELIKI GATSBY, duet
Samuel Barber - Leo Mujić
Plešeta: Tjaša Kmetec in Kenta Yamamoto

HRESTAČ, pas de deux iz 2. dejanja
Peter Iljič Čajkovski - Youri Vamos
Plešeta: Ana Klašnja in Yujin Muraishi

HORA, duet
Balanescu quartet - Edward Clug
Plešeta: Mirjana Šrot in Filip Jurič

ROMEO IN JULIJA, Balkonska scena
Sergej Prokofijev - Tomaž Rode
Plešeta: Maia Makhateli in Petar Đorčevski