Montaža na odru

:
:
Delavnica raznorodnih uprizoritvenih jezikov

Foto: Insectotropics

Delavnica poteka na odru z opremo, ki so jo izvajalci uporabili v multidisciplinarni predstavi Neverjetno potovanje Rdeče kapice. Udeleženci na ta način praktično izkusijo prenos fuzije novih tehnologij v uprizoritveno umetnost. Delavnica je izobraževalna in izkustvena – udeleženci se razdelijo v skupine igralcev, slikarjev, VJ-ev in praktično preizkusijo tri ustvarjalna načela skupine Insectotropics:

Raznorodnost. Povezovanje več umetniških področij omogoča izvedbo številnih različic predstave, saj se umetniški in tehnični elementi lahko prilagajajo širšim okoliščinam in uprizoritvenemu prostoru, ne da bi se pri tem izgubljali celovitost, smisel in kakovost izvedbe.

Bližina. Gledalci so v dvorani umeščeni na isto raven kot izvajalci, zato so veliko bolj neposredno vključeni v dogodek – ne spremljajo samo končnega rezultata, temveč tudi delo v nastajanju. 

Izvirnost. Bližina pa ne omogoča samo vpogleda v proces ustvarjanja, temveč razkriva tudi scensko in tehnično opremo, izraz izvajalcev in njihova prizadevanja, da se predstava oblikuje v spontano odrsko dejanje. 

Izvajalci: Insectotropics