Moja sestra suhica

:
:
Film

Foto: Still

Dvanajstletna Stela je na pragu vznemirljivega obdobja pubertete. Zaljubljena je v štirikrat starejšega trenerja drsanja. Neprestano se primerja s starejšo sestro Katjo, uspešno drsalko in dijakinjo, ki je izraz popolnosti na vseh področjih. Starša jo obožujeta in Stela želi slediti njenim stopinjam, da bi pridobila malo njune pozornosti tudi zase. Vendar raztresena starša ne opazita tega, kar vidi Stela: Katja se ne počuti dobro, preveč trenira in premalo jé. Steli se svet obrne na glavo, ko odkrije, da se starejša sestra sooča z motnjo hranjenja. Bolezen pripelje družino na rob propada in Stela mora sprejeti pomembne odločitve. (Ana Peršič)

Film Moja sestra suhica je prejel naslednje nagrade: kristalni medved za najboljši film (Berlinale – Generation Section 2015), nagrada občinstva za najboljši nordijski film (Göteborg, 2015), nagrada občinstva in nagrada FIPRESCI na festivalu evropske kinematografije v Lecceju (2015), glavna nagrada mlade žirije za najboljši mladinski film (Zlin, 2015), nagrada Golden Space Needle za najboljšo igralko na mednarodnem filmskem festivalu v Seattlu (2015), nagrada za najboljšo igralko v Urbanu (Iran, 2015).

Režija in scenarij: Sanna Lenken
Igrajo: Rebecka Josephson, Amy Deasismont, Annika Hallin, Henrik Norlén, Maxim Mehmet, Ellen Lindbom, Åsa Janson, Hugo Wijk, Karin de Frumerie
Fotografija: Moritz Schultheiß
Montaža: Hanna Lejonqvist
Producentka: Annika Rogell
Distribucija: Demiurg

Film je v švedščini s slovenskimi podnapisi.
Filmu bo sledil pogovor z režiserko Sanne Lenken in igralko Rebecko Josephson.
Organizacija: Kinodvor – Kinobalon
V sodelovanju: Mesto žensk