meta_DRUŽINA: Delavnica z Julio Bardsley

Delavnica

Foto: Bobby Whittaker

Po praktičnem raziskovanju v Teresini in Riu (Brazilija) in uprizoritvah za AiR na QMU, London, in Trouble Festival/CIFAS, Bruselj, išče Julia Bardsley skupino performerjev za novo uprizoritev projekta ‘družina’ na festivalu Mesto žensk v Ljubljani. Skupina bo tvorila generično družinsko enoto v prostoru telovadnice in izvajala vaje, da bi postala meta_DRUŽINA.

O umetnici:
Julia Bardsley je umetnica, ki ustvarja na področju performansa, videa, fotografije, kiparskih objektov in konfiguracije občinstva. Leta 2006 je spravila v tek serijo samostojnih del z naslovom The Divine Trilogy, predstavljenih v Londonu, Glasgowu, na Portugalskem, v Španiji, Sloveniji, na Hrvaškem, v Belgiji in Italiji. Medea: dark matter events je raziskovalni projekt v trajanju v sodelovanju z Jacobom Alvesom, predstavljen letos v Deptford X & What Matters v Londonu. V letu 2013 bo prva rezidenčna umetnica na Kings College/SPILL Artist-In Residence.
Z dolgoletnim sodelavcem Andrewom Poppyjem vodita projekte BARDSLEY_POPPY. Nedavno sta v koprodukciji s CasaBranca iz Lizbone zaključila Clube Redondo, prvo fazo eksperimentalnih delavnic z otroki.