Mali mož

:
:
Film

Foto: FIVIA – Vojnik

Nekoč je v prikupnem Votlem gričku živel Mali mož in verjel je, da ima prav vse, kar potrebuje. Sanje ga nagovorijo, da mu vendarle nekaj manjka. Le kaj bi to lahko bilo? Oprta si nahrbtnik in odide na dolgo pot po odgovor. Najprej k Prazni glavi. Ta ga napoti dalje k jezeru, kjer teče bistra voda, ki odveže vsak jezik. Toda vrelec stražita Velika tesnoba in predrzni huligan in ne bo ju lahko premagati. Poiskati mora knjigo z nasveti, kako prelisičiti tesnobo, zanjo pa so potrebna prav posebna očala … Mali mož je klasični lutkovni marionetni film o potovanju Malega moža, ki išče tisto, kar mu manjka.

Radek Beran je igralec, scenarist ter gledališki in filmski režiser. Potem ko je diplomiral iz lutkarstva na praški akademiji DAMU, je soustanovil neodvisno lutkarsko skupino Buchty & Loutky, ki je danes že dobro uveljavljena.
Doslej je režiral zavidanja vredno število predstav ter sodeloval pri nastajanju mnogih filmskih produkcij in celovečernih filmov, denimo Kuki se vrača (Kuky se vrací, 2009) v režiji Jana Svěráka. Posnel je samostojni marionetni film za odrasle Chcípáci(2006); in tudi svojo zadnjo otroško lutkovno pravljico Mali mož (Malý pán, 2014).

Režiser: Radek Beran
Scenarij: Lumír Tuček
Fotografija: Filip Sanders
Montaža: Martin Palouš
Glasba: Milan Cais
Produkcija: Jakub Červenka
Distribucija: FIVIA – Vojnik