Lollobrigida

Koncert in zaključna zabava

foto Arhiv Performa

Lollobrigida, hrvaško-prekmurski trash pop fenomen, so po osvojitvi nagrade MTV Adria (2009) postali eden najbolj iskanih novih bendov na področju bivše Jugoslavije.
Osnova tega glasbenega projekta so drzni kostumi in slikovita besedila, v katerih Lollobrigida na satiričen in humoren način obračunava z različnimi stereotipi ter namesto preživelih klišejev uvaja klišeje (za) nove generacije.

Na hrvaško glasbeno sceno je zasedba stopila leta 2005 kot duo z debitantskim albumom Cartoon Explosion, tri leta kasneje izide drugi album Lollobrigida Inc., v tem času pa se idejni vodji zasedbe Idi Prester pridružijo glasbeniki iz različnih uveljavljenih skupin ter Petra Cigoj kot druga pevka. Leta 2010 izide single Bivša cura, leta 2011 pa singla Kompjuter in Sex on TV, Sex on the Radio. Za slednjo pesem so pravkar posneli tudi nov videospot, z njim pa napovedujejo tudi skorajšnji izid novega albuma.

Glasba Lollobrigide je za vse ljubiteljice in ljubitelje pisanega kinky disko sveta, kiča, porno zvezd, lizik, Jackieja Chana, visokih pet, casio klaviatur, seksa, roza slončkov, boogie-woogieja, japijev, diska, speeda, office kulture, smrket, sataraša, krvi, čarobnega prahu, labella z okusom jagode, bombonov, trans seksa, čokolina, fetišev, Stefana Francka! Vse okrog skupine Lollobrigida je posvečeno resničnim osebam iz še bolj resničnega sveta. Sploh pa so Lollobrigida kot naročeni za vse tiste, ki si ne upajo koketirati z alternativo. Še veliko bolj pa za vse tiste, ki si ne upajo javno koketirati s pop glasbo.

Disko-trash-punk žur za stoletje ekonomskih kriz in nestabilnosti!

Zasedba: Ida Prester (vokal), Petra Cigoj (vokal), Kleemar (synth, sampler), Ivan Levačić – Levi (bobni), Marko Turkalj (kitara), Jernej Šavel (bas kitara, vokal)

www.facebook.com/pages/Lollobrigida/450260490523
www.youtube.com/vislollobrigida