Kulturni bazar 2016

Kulturni bazar 2016 bo potekal 31. marca 2016 v Cankarjevem domu v Ljubljani. Vabljeni!

Kulturni bazar 2016

Na Kulturnem bazarju združijo moči Ministrstvo za kulturo, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, Zavod RS za šolstvo, Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, Ministrstvo za zdravje, Ministrstvo za zunanje zadeve, Slovenska nacionalna komisija za Unesco, CMEPIUS ter kulturne ustanove iz vse Slovenije z željo doseči boljšo obveščenost o kulturni ponudbi v Sloveniji ter v strokovni in širši javnosti prebuditi interes za kulturno-umetnostno vzgojo oziroma za kulturo.

Izvršni producent Kulturnega bazarja, sedaj že tradicionalne prireditve, je od samega začetka leta 2009 Cankarjev dom v Ljubljani. Enodnevna prireditev široko odpre vrata Cankarjevega doma – na razstavnih prostorih v treh preddverjih predstavlja svojo bogato ponudbo skoraj 300 kulturnih ustanov ter številni samostojni kulturni ustvarjalci iz vse Slovenije. V predavalnicah in dvoranah se zvrstijo številna predavanja, delavnice in strokovne razprave z različnih področij, vodeni ogledi predstav (gledališke, glasbene, plesne, filmske …), razstav ter nastopi ustvarjalcev in umetniških skupin.

Uprizoritvena dejavnost se bo tudi v letu 2016 predstavila obiskovalcem bazarja s skupnim projektom "Gledališko zaodrje", poleg tega pa bodo kot del izobraževalnega in spremljevalnega programa potekale gledališke predstave, strokovna omizja, delavnice, vodeni ogledi in drugi dogodki kulturno-umetnostne vzgoje.