Kraljica smeha

:
:
Projekcija filma.

Fotografija iz filma Kraljica smeha

Trinajstletna Sasha želi postati stand-up komedijantka. Rada bi nasmejala vse, zlasti očeta, ki joče pod tušem, ko misli, da ga nihče ne sliši. Sasha noče jokati za nedavno preminulo mamo, temveč si raje naredi seznam za preživetje: obriti si mora lase, nehati mora brati knjige, se odreči najprikupnejšemu pasjemu mladičku na svetu – in postati kraljica smeha! Pri tem ima veliko podporo strica, ki vodi stand-up klub, ter spodbudo dolgoletne prijateljice Marte in novega prijatelja Johna.

Komična drama Sanne Lenken o izražanju mladostniških čustev in upanju optimistično portretira najtežje trenutke Sashinega odraščanja. Posneta je po uspešnem istoimenskem romanu Jenny Jägerfeld, ki je v slovenskem prevodu Danni Stražar izšel 2021.

"Dekleta v mojih filmih gredo svojo pot. Ni jim pretirano mar, kako jih doživljajo drugi, skušajo se osvoboditi, v njih se na zapleten način srečujeta žilavost in občutljivost."

– Sanna Lenken

Premierno predvajanje filma na festivalu Mesto žensk je hkrati del 7. mednarodnega filmskega festivala Kinotrip – mladi za mlade.

Projekciji bo sledil pogovor z glavno igralko Sigrid Johnson.

Režija: Sanna Lenken
Scenarij: Linn Gottfridsson po romanu Jenny Jägerfeld
Fotografija: Simon Pramsten
Montaža: Andreas Nilsson
Igrajo: Sigrid Johnson, Oscar Töringe, Ellen Taure, Adam Daho
Producentki: Anna Anthony, Rebecka Lafrenz

Sodelujoča umetnica: Sanna Lenken

 

Priporočena starost: 12+