Kos stoletja

:
:
Rekompozicija.

Foto: Nada Žgank / Iz predstav: Philippe Quesne: FARM FATALE in Fleur Elise Noble: ROOMAN

Festival Mladi levi ima tradicionalno majhno programsko knjižico, ki je že četrt stoletja vsako leto pripravljena v duhu odgovora na ekološke nepotratne zaveze. Že večkrat so se odrekli festivalskim majicam ali spominkom in raje uporabljene stvari predelali v festivalske predmete, zato tudi ob četrtstoletnici pripravljajo projekt, ki bi ga v sodobnem žargonu EU lahko poimenovali projekt krožnega gospodarstva.

Ključni umetniški spremljevalki in soustvarjalki festivala, fotografinja Nada Žgank ter vizualna umetnica, ruinofilka, oblikovalka in zbirateljica Tanja Radež, bosta zbirali različne predmete in jih predelali v relikvije festivala, ki bodo hkrati obeleževale zgodovino in prihodnost Mladih levov. Reciklirali bosta podobe in tudi fotografije, spomine, okuse in melodije.

K darovanju široke palete predmetov so pozvali vse, ki bi radi sodelovali. Postavitev Kos stoletja bo v Muzejski ulici Stare elektrarne, predmete – uporabne in tudi zgolj dekorativne – boste lahko posvojili, odkupili, zamenjali ali izprosili.
Ne pozabite: ekonomija je plašna in muhasta ptica in prepuščamo jo dnevni formi umetnic in vaši pogajalski spretnosti.

Ideja in postavitev: Tanja Radež
Fotografije: Nada Žgank
Organizacijski odbor: Tanja Radež, Nada Žgank, Anja Vrhovšek, Tamara Bračič Vidmar
Producentka: Anja Vrhovšek
Tehnična podpora: Igor Remeta, Martin Lovšin, Okvir