Knjižnica pod krošnjami

:
:
Knjižnica pod krošnjami že deseto leto zagotavlja nabor brezplačnega čtiva, namenjenega branju, listanju ali preprostemu uživanju na prostem. Med ponujenimi knjigami, časopisi in revijami so zastopane vse zvrsti in številni formati, predvsem pa takšni, ki se v mirnem okolju izbranih mestnih površin najbolj priležejo. Glavno vlogo imajo knjižne novosti, ki ponujajo vpogled v najnovejšo knjižno produkcijo, pa tudi številni domači ter tuji časopisi in revije.

Med festivalom Prelet, ki je letos zaradi Generalne skupščine mreže ICORN v Ljubljani literarno obarvan, se bo Knjižnica pod krošnjami s svojo zbirko priročnega branja pridružila tudi nam. Poleg stalnih lokacij po Ljubljani in drugod po Sloveniji bo tako 22. in 23. maja (v četrtek popoldne in petek dopoldne) svojo enoto odprla na travniku pred Slovenskim mladinskim gledališčem in tako pospremila dva ICORN-u posvečena dogodka – odprtje festivala ter predstavo Preklet naj bo izdajalec svoje domovine! in zajtrk pred njo za udeležence Generalne skupščine.

Naslednjega dne, v soboto, 24. maja, se bo knjižnica, obogatena tudi z informativnim gradivom o Preletu, med 10. in 18. uro preselila pod krošnje parka Zvezda v Ljubljani.