Klepet na klopci

:
:
Uradna otvoritev gaja.

Foto: Tamara Bračič Vidmar

Lani so na festivalu začeli urejati Nevenkin gaj, prostor na Taboru, ki je posvečen ustanoviteljici Bunkerja Nevenki Koprivšek in je urejen v njenem duhu – odprto, pretočno, za vse in v nenehnem povezovanju v skrbi. Skupaj z družino, prijatelji in sodelavci so Bunker, ŠD Tabor, iPop, KUD Obrat in prostoRož zasnovali prostor in ga uredili (s pomočjo VOKA Snaga in Mestne občine Ljubljana).

Gaj je umeščen tik ob Športnem društvu Tabor; ob igrišču, ki vrvi od dogajanja, ponuja mirnejši prostor ter ob pretočni in prehodni coni ponuja prostor za postanek in predah. Teren so razgibali in ga s travnatimi valovi delno umaknili pogledu, klopci sta iz opek, ki odmevajo slog bližnje Stare elektrarne, zasaditev pa je mešanica Nevenki ljubih rastlin, hortenzij z vrta njenih staršev in zasaditve, ki plemeniti prostor za vse uporabnike – tudi za živali.

Nevenkin gaj ni zaključen prostor, je živa instalacija, za katero ves čas skrbijo, jo obnavljajo – poleti ga zalivajo, jeseni sadijo čebulice in čistijo, spomladi pa mu pomagajo, da se vrne v polno obratovanje …

Vabljeni, da v festivalskem vrvežu za trenutek postojite in posedite v Nevenkinem gaju ter skupaj spijete limonado, potem pa se odpravite naprej v mladolevovski program.