Kje se potika dramatika za otroke in mladino?

:
:
Okrogla miza, ZDUS.
Foto: Maša Pirc
Foto: Maša Pirc
Foto: Maša Pirc
Foto: Maša Pirc

Ob lanskem Tednu slovenske drame je enota Dramske pisateljice in pisatelji ZDUS v sodelovanju z Društvom gledaliških kritikov in teatrologov Slovenije organizirala okroglo mizo na temo kritiške refleksije sodobne slovenske dramatike, na letošnji okrogli mizi pa se bomo spraševali o stanju slovenske dramske pisave za otroke in mladino.

Dramatika za otroke in mlade ima velik pomen pri oblikovanju uma in srca naslednje generacije. Ta formativna leta so ključna za kognitivni in čustveni razvoj, kvalitetna pisava, namenjena mlajšemu občinstvu, pa je lahko močno orodje za izobraževanje, razvoj domišljijskega razmišljanja, krepitev empatije in širjenje kolektivne zavesti. Kljub temu se zdi, da je področje slovenske dramatike za otroke in mlade nekoliko izgubljeno, zato tokratna okrogla miza želi pogled usmeriti v trenutne kvalitativne in kvantitativne aspekte, potenciale izobraževanja za takšno pisanje in tiskano ter uprizarjano pozicijo te panoge. Na kakšne načine lahko spodbujamo razvoj tega tipa pisanja?

Te iztočnice bodo središče pogovora, ki ga bo s strokovnjakinjami in strokovnjaki z različnih področij umetniškega snovanja za otroke in mladino vodil dramaturg in kritik Benjamin Zajc.

Po dogodku bo sledilo neformalno druženje na dramski tržnici, kjer se bomo lahko seznanili z dramskimi novitetami za otroke in mladino ter spoznali slovenske avtorice in avtorje.

Povezani dogodki