Izginjajoči v času

:
:
Odkritje murala.

Foto: Nada Žgank

Dvojec Škart (Dragan Protić – Prota in Đorđe Balmazović – Žole) je lani s skupino upokojencev iz Doma upokojencev Center in Bunkerjevo producentko Klaro Drnovšek Solina izvedel delavnico NEpraktične žeNskE.

Delavnica je pobrskala po mislih udeleženk in udeležencev, našpičene domislice pa zbrala v knjižici pesmi in kratkih zapisih na prtičkih. Srečevanja ob kavah, ključni del ustvarjalne metodologije, so presegla časovni okvir delavnice in se prelila v celo leto. Spili so nebroj kapučinov in sokov ter si izmenjali mnenja o vsem – politiki, življenju, psih, družbi in starosti – ter se odločili, da bodo z Mladimi levi še sodelovali.

Letos so se Škart, upokojenci in Bunker ponovno zbrali na Mladih levih na delavnici, ki se tokrat posveča okoljski tematiki – ogroženim vrstam ptic. Delovna metodologija še vedno vključuje skupne kave, pa tudi obisk Barja in srečanje s strokovnjaki DOPPS. Na steni Doma upokojencev Center bo nastal mural, ki bo spominjal na lepoto ptic in lepoto vsakokratnih druženj, izginjajočih v času.

Koncept in izvedba delavnice: Škart
Soustvarjalci: Blok B (uporni upokojenci)
Slikanje murala: Miha Erjavec
Producentka: Klara Drnovšek Solina