Isabel Burr Raty: Bioavtonomno kmetovanje

Delavnica

Koliko vrst ženske ejakulacije poznate? Ali se lahko v času katastrof možganski orgazem pretvori v vir obnovljive energije?

Na delavnici bo Isabel Burr Raty predstavila osnove ženskega bioavtonomnega sistema kmetovanja, ki ga uporablja pri svojem projektu Beauty Kit Farm, in v sodelovanju z udeleženkami delavnice raziskala nekatera od omenjenih vprašanj. Kmetija je mobilni instalacijski performans, s katerim umetnica potuje po Evropi ter reciklira telesne snovi in orgazmično elektriko za proizvajanje eko-erogenih parafarmacevtskih izdelkov.

Na delavnici bo povzela poglede medicine in naših prednic na hranljive lastnosti menstrualnih, plodnostnih, orgazmičnih, menopavznih in nosečniških sokov ter udeleženke naučila, kako iz teh tekočin proizvesti kozmetične bioizdelke. Osnovna orodja in tehnike tega sistema kmetovanja vabijo udeleženke, da raziščejo, preizkusijo in oblikujejo različne ekosisteme pokrajin, v katerih bivajo njihovi spolni organi, in v tej niši sinergijske vzajemnosti izboljšajo svoj potencial za blaženost.

Na delavnico vabijo dvanajst žensk, trans in nebinarnih oseb. Udeležba je zaželena vse tri dni, kolikor traja delavnica. Obvezne prijave (do zapolnitve prostih mest) in dodatne informacije: platformacipke@gmail.com. Poteka v angleščini. Vstop prost.

V Galeriji Modul (Kersnikova 4) bo med 28. septembrom in 30. oktobrom na ogled tudi interaktivna instalacija Isabel Burr Raty. Odprtje razstave bo 28. septembra ob 19.00.

Delavnica je del projekta Biofriction. Organizacija: [ČIPke]; produkcija: Laboratorij Rampa/Zavod Kersnikova; koprodukcija: Mesto žensk; podpora: Evropska unija – Ustvarjalna Evropa, Ministrstvo za kulturo, Mestna občina Ljubljana – Oddelek za kulturo.