Impro liga finale '24

:
:
Foto: Doroteja Jemec
Foto: Doroteja Jemec
Foto: Doroteja Jemec

To sezono so tekme potekale med zagovorniki Omak in Fontov, na finalnem spopadu pa bomo dokončno odgovorili na veliko vprašanje 21. stoletja: Ali so boljši tekoči dodatki k jedem ali lepo oblikovane črke?

Navdušil vas bo svetovno priznani format Theatresports, ki ga je zasnoval oče gledališke improvizacije, Keith Johnston. Gre za odštekan spoj športa in gledališča, v katerem se ekipi izkušenih improvizatorjev spopadeta v pestrih odrskih izzivih, navdih za prizore pa črpata iz predlogov občinstva. Celotno tekmo spremljajo strokovni sodniki, ki prizore ocenjujejo in izvajajo kazenske ukrepe. Publika je vabljena, da v klasičnem športnem slogu glasno kritizira sodnike in nekajkrat na predstavo celo podeli ocene namesto njih. Ta predstava je tako športna, da delajo tudi vaše trebušne mišice! Po koncu finalne tekme sledi še slavnostna podelitev nagrad za najboljše dosežke v letošnji sezoni.

Izkusite neponovljivo pristnost improvizirane predstave in opazujte, kako se iz vašega predloga na odru razvije nora zgodba. Vse možnosti so odprte, vsi zapleti so na voljo, vsi konci so srečni in nesrečni, vsi prizori se lahko zgodijo le enkrat, takrat, v tistem trenutku, s tistim občinstvom in nikoli več.

Impro liga je temeljni program improvizacijskega gledališča pri nas že od leta 1993. Večina programa ponavadi poteka kot državno tekmovanje impro gledaliških skupin, program pa je stičišče slovenskih improvizatorjev in improvizatork.

Koprodukcija: Društvo za kulturo in izobraževanje IMPRO, Cankarjev dom