I.D.I.O.T.

Literarno-glasbeni performans

IDIOT hoče minglat. IDIOT ne šteka mafije. Ne razume klanov: Vaši – Naši. IDIOT ne razume. IDIOT napove vojno mejam. V glavah. V državah. IDIOT ne razume uredniške politike. Zakaj ne bi podvojevali, potrojevali informacij? Ni informacija žarek svetlobe ali katerekoli druge frekvence? Ni umetnost samo par črt razporejenih na papirju? Ne pripada žarek vsem, ki si ga lahko zapomnijo? IDIOT ne pripada. Ne pripada mami, tebi, interesom, politiki ne pripada. Ali pa pripada VSEM.

IDIOT je drugega časa. IDIOT hoče đemat, se plodit povsod. IDIOT se piše proti času, proti preteklosti in prihodnosti, proti sistemu se piše, vedno proti toku. Vedno proti nekam. To je moderna doba. Taktika se skoz spreminja. Tekst mora šponat. (Note to self: Elektrika ni hermetična. Lepota je preprosta. Ne rabiš je zavijat v obskurne kvaziintelektualne simbole. Glej lepoto mravlje, ki ti pride na list slučajno in jo moraš frcnit proč, če hočeš nadaljevat. Včasih se nam zahoče umetnost, ki je čista, direktna in strašna kot šus elektrike skozi najmanj možno cenzurirane možgane.)

IDIOT hoče teč skoz neomejene kanale. Proste cenzure. IDIOT hoče bit DEL. IDIOT ne vidi razlik. Noče videt. IDIOT hoče rast. ∞ plojenje. ∞ plodit. IDIOT je srečen, ko vidi druge uspevat in delat in rast. Tudi če pišejo v temi ali iz teme, tudi če jih tema piše. IDIOT hoče glasove v interakciji. Minglat neskončno. Vstopit povsod. IDIOT hoče žarenje vseh potencialov. V razvoju. V klitju. Neizpodbitne frekvence. Ki raste, pulzira in se razvija. In čuti da je to nekako, verjetno, upam, skoraj, mogoče smisel vsega.  

Z VIOLINO PROTI BAZUKI

POEZIJA JE ZATO, DA SE ŽIVI DALJE

Izvajalci: Tibor Hrs Pandur, Uroš Prah, dj Crash&Cary