Gledališki klovn

:
:
Intenzivna klovnska delavnica.

Foto: Arhiv Zavod Bufeto

Klovn vznika na polju, kjer se srečujejo gledališka, cirkuška, kabaretska in otroška igra. Na delavnici boste razvijali klovnske igre, improvizacijo in spomin na otroško igro. Klovn se bo formiral prek fizičnih danosti telesa, manierizmov, gest, ki vznikajo ob različnih čustvenih stanjih udeležencev, saj vsakdo nosi v sebi samosvoj odtis življenja, ki ga je (tako psihološko kot fizično) izoblikovalo. Delavnica se bo usmerjala v našo somatiko – posebnosti v drži, govoru, načinu hoje in – seveda! – v načinu igranja, ki ponuja užitek, ter tako definiral, kje se klovn nahaja. Ko bo določen klovnski fenotip, bo klovn postavljen v različne situacije in prejel različne naloge.

Ob zaključku delavnice se bodo klovni s specifičnimi nalogami predstavili občinstvu.

O MENTORICI
Tina Janežič je pedagoginja po metodi Jacquesa Lecoqa; izobraževala se je na bruseljski šoli Lassaad, dodatno se je pedagoško usposabljala na mednarodni šoli Helikos. Kot klovnesa deluje pri mednarodni organizaciji Rdeči noski (Red Noses International), kjer tudi poučuje profesionalne klovne na mojstrskih tečajih in delavnicah. Je profesorica igre na Akademiji za ples (Alma Mater Europaea). Gostovala je na večjih klovnskih festivalih, kot so torinski Paggliace festival, zagrebški Clown festival, festival Salamanca, portugalska Bolina, Ole na Dunaju, ter sodelovala na brnski konvenciji žongliranja, srečanju profesionalnih klovnov v Berlinu in Haaleju ob Saale, Klovnbufu idr. V Ljubljani že vrsto let vodi klovnski kabaret Za crknt in je predsednica Društva za sodobno klovnsko umetnost.

Delavnici se bosta delno pridružila Gregor Kamnikar iz skupine Za Crknt ter Sara Corsini, priznana klovnska učiteljica iz Padove.

Delavnica se izvaja v sodelovanju z Društvom za sodobno klovnsko umetnost.

PRIJAVE: tina.janezic1@guest.arnes.si
100–150 €