Fotografska delavnica: Uvod v plesno fotografijo s Chrisom Nashem

V okviru festivala 7. Front@ sodobnega plesa (Murska Sobota, 27. in 28. avgust 2012).

Vabljeni na dvodnevno fotografsko delavnico pod mentorstvom Chrisa Nasha, svetovno priznanega plesnega fotografa. V Londonu delujoči fotograf, ki se je specializiral za plesno fotografijo, je sloves pridobil z več kot 60 samostojnimi razstavami po vsem svetu. Njegov gledališki slog in sposobnost, da ujame ključne koreografske trenutke, sta na angleški plesni sceni pustila velik pečat. Povpraševanje po njegovem delu ni visoko samo na področju sodobnega plesa, ampak tudi v modi in oglaševanju. Chris je prejemnik mnogih nagrad, med drugimi tudi Dance Umbrella/Time Out Award in NESTA Dreamtime grant. 

Več o Chrisu Nashu: http://www.chrisnash.net/main.html

Delavnica bo zajemala:

- uvod v fotografiranje plesa na odru pod odrskimi lučmi 

- uvod v fotografiranje plesa v studiu z uporabo studijskih bliskavic (flash)

 Prijavo s svojimi kontaktnimi podatki in dosedanjimi fotografskimi izkušnjami ter primeri pošljite na info@flota.si, najkasneje do 31. maja 2012. 

Število udeležencev na delavnici je omejeno, zato pohitite s prijavami!

Cena dvodnevne delavnice je 35 eur. O načinu plačila boste obveščeni z elektronsko pošto po zaključenem izboru kandidatov.

Kandidati morajo poznati osnove fotografije in jih mora zanimati fotografiranje plesa (izkušnje s plesno fotografijo so zaželene, vendar niso pogoj). Izbrani kandidati na delavnico prinesejo svoj fotoaparat (digitalni SRL z izhodom za zunanji flash), dodatne leče in dodatne pomnilniške kartice in/ali prenosne računalnike s čitalcem. Delavnica bo potekala v angleškem jeziku.

Fotografije, ki bodo nastale med delavnico bodo uporabljene v prostorski akciji “Moving Gallery”, kjer bo skupina plesalcev v koreografiji Ragnhild Olsen na različnih lokacijah po Murski Soboti premikala nastale fotografije. Premikajoča razstava se bo odvila v okviru festivala 7. Front@ sodobnega plesa, 31. 8. in 1. 9. 2012.

Več o festivalu: FLOTA

7. Front@ sodobnega plesa je del aktivnosti v okviru projekta Beyond Front@: Povezovanje novih območij, ki je prejel sredstva v okviru programa Kultura (sklop 1.2.1) v letu 2012.