En–Knapovo Gibališče

:
:
Plesne aktivnosti za tri starostne skupine.

Foto: Center kulture Španski borci

Nova sezona plesnih delavnic za mlade in najmlajše bo po poletnem oddihu prvi teden oktobra in sicer z že ustaljenim brezplačnim poizkusnim tednom. Vabljeni na nezavezujoč obisk v eno od treh starostnih skupin: do pet let, do osem let ter do trinajst let!

Gibališče so urice, ko skupaj s plesno pedagoginjo skozi gib stopate v čudoviti svet domišljije ter razširjate svoja obzorja duha in telesa. Medtem, ko plešejo, ko se prepletajo, ko se ideje in razmišljanja krešejo, ustvarjajo tudi medsebojne vezi. Tako ustvarjajo vezivo, s katerim pletejo vsakdane in skupne poti. Gibališče so plesne urice za najmlajše ljubitelje plesa, ki raziskujejo prve korake kreativnega gibanja. Skozi raziskovanje, iskanje giba ter spodbujanje individualnih plesnih kreacij so se med obiskovalci delavnic spletle barvite vezi.

Gibališču se lahko na novo pridružite kadarkoli v sezoni. Prva spoznavna ura je za vse majhne in malo večje obiskovalce brezplačna.

Za prijave in informacije se obrnite na organizatorko in koordinatorko programa Katjo Gabrijelčič, katja.gabrijelcic@en-knap.com / 01 620 87 83.

///

GIBALIŠČE IGRIŠČE

Gibališče igrišče je namenjeno otrokom od 3. do 5. leta starosti, ki si želijo skozi gib stopiti v čudežni svet domišljije.

Domišljija, kot vreča brez dna – brezmejna, nam je pri uricah odskočna deska raziskovanja in iskanja gibanja ter otrokovega lastnega plesnega izraza. Pri uricah otroci spoznavajo in raziskujejo svoje telo, njegove zaznave, zmožnosti in meje, ki jih stalno prestavljajo. Plesne principe otroci osvajajo preko vodenih improvizacij, igrivih iger, vodenih gibalnih nalog in kratkih plesnih motivov. Navdihe zanje so črpali iz pravljičnih zgodb, umetnosti, naravnih pojavov in vsakdanjega sveta. Na uricah svoja plesna doživljanja nemalokrat ’zabeležijo’ tudi skozi kakšen drug medij, na primer – papir.

///

GIBALIŠČE RAZIŠČE

Gibališče razišče je namenjeno otrokom od 6. do 8. leta starosti, ki se želijo potepati po svetu plesa in domišljije.

Preko vodenih improvizacij, vodenih gibalnih nalog, tehničnih plesnih elementov, igrivih iger ter kratkih plesnih motivov in koreografij, otroci spoznavajo in raziskujejo svoje telo, njegove zaznave, zmožnosti in meje, ki jih stalno prestavljajo. Vadbe so namenjene postopnemu spoznavanju osnov plesne kompozicije. Vse to je pa so le orodja za iskanje in raziskovanje lastnega načina gibanja, lastnega giba, viharjenja možganov in domišljije.

Navdihe za ustvarjanje črpajo iz umetnosti, naravnih pojavov in zgodb vsakdana. In na uricah plesna doživljanja nemalokrat ’zabeležijo’ tudi skozi kakšen drug medij, na primer – papir.

///

GIBALIŠČE PLESIŠČE

Gibališče plesišče je namenjeno otrokom od 9. do 13. leta, ki želijo skozi gib spoznavati in krepiti svoje telo.

Na delavnici bodo skozi učenje sodobnega plesnega besednjaka spoznavali funkcionalnost telesa, njegovo individualnost in zmogljivost. Delavnica sestoji iz učenja postavljenega plesnega materiala, ki krepi prilagodljivost in preciznost telesa ter metode improvizacije, skozi katero raziskujejo prostor okoli nas, vzpostavijo stik z drugimi plesalci, skupino ter odpirajo polja domišljije, ki otroke popelje v ustvarjanje individualnega gibalnega materiala.

Cilj delavnice je spodbuditi otroke k gibanju in v njih prebudit željo po lastnem izražanju skozi gib.

Plesne urice je navdihnila predstava plesnega ansambla En–Knap Group, Huda mravljica, in potekajo v produkciji Zavoda En–Knap. Ustanovitelj zavoda je koreograf, pedagog in plesalec Iztok Kovač, ki že od devetdesetih let aktivno kreira prostor slovenskega sodobnega plesa.

Otroci se udeležijo delavnic samostojno. Prisotnost staršev je mogoča le, če otrok potrebuje nekaj uvajanja in če starši pri urici aktivno sodelujejo.