Emonska promenada 2016: sobota

16. mednarodni ulični festival

18:00 – 21:00

Promenada:

GUIXOT DE 8 /Katalonija/: Interaktivna razstava recikliranih objektov

Katalonska skupina potuje po svetu s kombijem, polnim starega železa. Ta se na mestnem trgu spremeni v igrala, ki z razliko od sodobnih igrač in plastičnih punčk z vnaprej določenimi in omejeni funkcijami, spodbujajo igralčevo domišljijo in kreativnost. Idejni vodja je Joan Rovira, ki zbira, reciklira, reže in sestavlja stare odvržene predmete in jim daje novo obliko in funkcijo. Igrala skupine Guixot de 8 so na Emonski promenadi že petnajstič in so zaščitni znak našega festivala od samega začetka l. 2001. Mnogi obiskovalci prihajajo – predvsem fantje in očetje – prav zaradi njih. Skupina ima tudi pri nas, ravno zaradi Emonske promenade, kar nekaj posnemovalcev, ki se trudijo iz odpadnih materialov narediti nove uporabne predmete.

MIKROPODIUM /Madžarska/: STOP – lutkovna predstava

Mikropodium, mikro gledališče za enega igralca, je ustanovil madžarski lutkar, profesor lutkarstva in animacije na akademiji za gledališče v Budimpešti. Andraš Lenart je razvil posebno lutkovno tehniko , ki omogoča minmalistično a zelo živo in organsko animacijo predmeta. S svojimi unikatnimi predstavami je sodeloval na več kot 270 festivalih po vsem svetu. Za unikatnost in vrhunsko izvedbo je prejel mnogo nagrad in priznanj.

TINTALÓ TÁRSULÁS /Madžarska/: NAJMANJŠI CIRKUS – lutke na ulici

Skupina umetnikov iz Kečkemeta, ki pripravlja interaktivne predstave in dogodke za otroke. Tintalo cirkus je nenavaden majhen cirkus, v katerem je prostora za 16-20 otrok, staršem vstop ni dovoljen, zadovoljiti se morajo s kukali ali čakanjem na prostem, medtem ko otroci uživajo v pravi cirkuški predstavi, ki jo izvajajo mehanične lutke. V majhni cirkuški areni tako leseni slon na žogi, artistka na trapezu, akrobat na vrvi in trio navihanih klovnov zabavajo najmlajše občinstvo v najmanjšem cirkusu. Cirkuške predstave se odvijajo druga za drugim, ves dan. Na Emonski promenadi bodo predstavili tudi Mehanični cirkus

USTVARJALNE DELAVNICE HIŠE OTROK IN UMETNOSTI

UMETNIŠKA TRŽNICA

HIŠA IGER