Emonska promenada 2016: petek

16. mednarodni ulični festival

18:00 – 21:00

Promenada:

GUIXOT DE 8 /Katalonija/: Interaktivna razstava recikliranih objektov

Katalonska skupina potuje po svetu s kombijem, polnim starega železa. Ta se na mestnem trgu spremeni v igrala, ki z razliko od sodobnih igrač in plastičnih punčk z vnaprej določenimi in omejeni funkcijami, spodbujajo igralčevo domišljijo in kreativnost. Idejni vodja je Joan Rovira, ki zbira, reciklira, reže in sestavlja stare odvržene predmete in jim daje novo obliko in funkcijo. Igrala skupine Guixot de 8 so na Emonski promenadi že petnajstič in so zaščitni znak našega festivala od samega začetka l. 2001. Mnogi obiskovalci prihajajo – predvsem fantje in očetje – prav zaradi njih. Skupina ima tudi pri nas, ravno zaradi Emonske promenade, kar nekaj posnemovalcev, ki se trudijo iz odpadnih materialov narediti nove uporabne predmete.

MIKROPODIUM /Madžarska/: STOP- lutkovna predstava

Mikropodium, mikro gledališče za enega igralca, je ustanovil madžarski lutkar, profesor lutkarstva in animacije na akademiji za gledališče v Budimpešti. Andraš Lenart je razvil posebno lutkovno tehniko , ki omogoča minmalistično a zelo živo in organsko animacijo predmeta. S svojimi unikatnimi predstavami je sodeloval na več kot 270 festivalih po vsem svetu. Za unikatnost in vrhunsko izvedbo je prejel mnogo nagrad in priznanj.

STUDIO XXV: DELAVNICA AFRIŠKIH PLESOV ZA OTROKE

Izhodišče plesne delavnice bo otroško naravno veselje do gibanja, energije in ritma. Zvoki afriških bobnov nas bodo preko igre popeljali v fantazijski svet, kjer je dovoljeno vse. Domišljiji in plesu bomo
pustili prosto pot. Delavnico bosta vodili Tjaša Jerak in Lea Menard, plesni pedagoginji Studia XXV, Ljubljana, na djembe pa bo igral Issiaka Sanou, glasbenik iz Burkine Faso.

USTVARJALNE DELAVNICE HIŠE OTROK IN UMETNOSTI

UMETNIŠKA TRŽNICA

HIŠA IGER