Delavnica loscorderos.sc

:
:
Delavnica Davida Climenta & Pabla Molinera

David Climent in Pablo Molinero, ki delujeta kot tandem loscorderos, bosta na delavnici predstavila svoje razumevanje gledališča kot ustvarjalnega dejanja in performerja kot ustvarjalca. Razgrnila bosta svojo metodologijo dela, s katero se želita izogniti – kot to sama poimenujeta – frontalnemu načinu ustvarjanja. Njun pristop tako ne temelji uprizarjanju neke ideje, ampak bosta udeležence spodbujala, da razvijajo lastno poetiko znotraj predlagane metodologije.

Delo na delavnici bo potekalo na dveh ravneh. Na eni strani bodo udeleženci razvijali in utrjevali performativna orodja: glas, telo, poslušanje, kompozicijo v prostoru. Na drugi strani pa se bodo lotili ustvarjalnega dela s pomočjo gibalnih in besedilnih materialov, vzorcev, zvoka, prostora in predmetov. Končni cilj je obvladovanje vseh ravni hkrati, kar bo udeležencem omogočilo, da presežejo trenutne okvire svoje ustvarjalnosti.

Delavnica je namenjena profesionalnim in neprofesionalnim igralcem in plesalcem ter vsem, ki jih zanima fizično gledališče.

Delavnica je brezplačna!

Prijave in motivacijska pisma pošljite na plesnaizba@gmail.com.