Delavnica Divje Ptice - Antoine Ragot: Falling in grace

:
:
3-dnevna gibalna delavnica.
Foto: Arhiv PTL
Foto: Kristina Valič
Foto: Cristina Crippa

Antoine bo na vikend delavnici stremel k ustvarjanju sodelovalnega in podpornega prostora za potovanje v barvito okolje somatskih izkušenj, gibalnih sekvenc, analize telesa ter vaj za krepitev zavedanja tako lastnega telesa kot telesa drugih soplesalcev, za razvijanje solo plesnih praks ali kontaktne improvizacije.

Na delavnici se bo bolj natančno posvetilo padanju. Padanje je osnovna človeška izkušnja, ki se neprenehoma ponavlja in je vsakodnevno stanje v gravitacijskem polju. Tako ga vajeni, da niti se ne opazi, kdaj se dogaja. Antoine bo ponudil izhodišča za kritično razmišljanje o stereotipih in negativnih asociacijah, ki se jih padanju spontano pripisuje. Podrobneje se bo posvetil osnovnim gradnikom za treniranje padanja, ponudil koncepte, senzorične izkušnje in gibalne predloge z nizko (in hkrati prilagodljivo) stopnjo tveganja za trening in ponavljanje mehkih pristankov v solo in partnerskih situacijah.

Pričakovati je lahko informacije o telesni strukturi in njeni povezavi z gibalnim potencialom in omejitvami, ki temeljijo na raziskavah znotraj sistema Axis Syllabus. Axis Syllabus je interdisciplinarni raziskovalni projekt, ki preučuje splošna načela človeškega gibanja kot osnove katerekoli telesne dejavnosti.

Antoine Ragot se je rodil v Poitiersu v Franciji, zdaj pa živi in deluje v Berlinu, v rezidenčnem centru Lake Studios, kjer trenutno skupaj s Kiro Kirsch vodi letni gibalni izobraževalni program Movement Artisans. Antoine je certificirani učitelj in certifikator sistema Axis Syllabus. Znotraj tega polja strastno raziskuje in predaja znanje, s sabo prinaša tudi mnogo let poučevanja kontaktne improvizacije, športa in motoričnega razvoja. Vključen je v različne plesne skupnosti, izobraževalne pobude - ena od teh je skupinski projekt za gibalne pedagoge mov*ed, poučuje ter ustvarja na plesnem področju ter raziskuje in proučuje gib.

Urnik delavnic:

  • petek: 17.30 - 20.00
  • sobota: 10.00 - 13.00, odmor za kosilo, 15.00 - 17.30, večerni jam | 19.00 - 21.00 (opcijsko)
  • nedelja: 10.00 - 12.00, odmor za kosilo, 14.00 - 16.00
SiGledal, 31. 1. 2024
Vabilo na delavnico Falling in Grace