David Shiner: Psihologija klovna

:
:
Masterclass

Foto: Arhiv David Shiner

Vrhunski mojster klovnade David Shiner (ZDA) vam bo na intenzivnem dvodnevnem masterclassu razkril psihologijo klovna, oziroma kaj je tisto, zaradi česar je klovn klovn. Seznanil vas bo z osnovnimi formulami, ki definirajo »dobro točko« ter razkril strahove, ki vas zavirajo, oziroma vam onemogočajo doseganje »odlične točke« ter vas naučil spretnosti, ki vam bodo pomagale v nadaljnjem kreiranju in ustvarjanju vrhunske točke. Predvsem pa bo poudarek na razumevanju moči kreativnosti in kako slednjo izkoristiti v iskanju dobre ideje za kreacijo umetniškega ustvarjanja.

Masterclass je namenjen zainteresiranim slušateljem s predhodnimi izkušnjami na področju cirkuško-klovnovskih umetnosti oziroma gledališkimi izkušnjami. Delo bo potekalo v angleškem jeziku.

Kotizacija za dvodnevni masterclass: 40,00 eur (vključuje DDV).

Prijave sprejemamo na izpolnjeni prijavnici izključno na zavodbufeto@gmail.com do petka, 12. junija 2015, oziroma do zapolnitve mest. Število mest je namreč omejeno!

Organizator si pridržuje pravico do selekcije! Izbrani kandidati bodo o izboru obveščeni po elektronski pošti. Kotizacijo boste lahko poravnali pred začetkom delavnice.

Izvajalec:

Scenarist in režiser Cirque du Soleil … Dobitnik nagrade Tony … Eden najboljših klovnov na svetu …

David Shiner se je rodil v Bostonu. Svojo kariero je začel kot ulični pantomimik, najprej v Ameriki in kasneje v Evropi, kjer pa je svojo umetniško pot nadaljeval v znanih evropskih cirkusih kot sta Cirkus Roncalli in Cirkus Knie.Leta 1990 je začel svoje dolgoletno sodelovanje z Cirque du Soleil, ko je kot soavtor in klovn sodeloval pri predstavi Nouvelle Expérience, leta 2007 pa je napisal in režiral predstavo Kooza. Poleg dolgoletnega sodelovanja s Cirque du Soleil se je v svoji karieri preskusil tudi kot igralec v filmih (Lorenzo’s Oil, Silent Tongue, itd.). Skupaj z Billom Irwinom je na Broadwayu ustvaril uspešnico Fool Moon, ki je bila redno uprizarjana od leta 1993 pa vse do leta 2001. Predstava je bila nagrajena z nagrado Tony, prejela pa je tudi nagradi Drama Desk in Critic Circle. S svojo samostojno klovnovsko predstavo David Shiner In The Ring je redno nastopal na drugih znanih odrih po Evropi in Ameriki. Večkrat je bil gost v oddaji The Tonigth Show, nastopal, oziroma kot režiser, pa je sodeloval tudi v Wintergarden teatru v Berlinu in gledališču Apollo v Düsseldorfu.