Cirkuški ponedeljek

:
:

Vabljeni, da prav vsi že v ponedeljek odložite telefone in si ogledate cirkuško predstavo ali se celo sami preizkusite v cirkuških spretnostih, ujamete ravnotežje v dobesednem in prenesenem pomenu in sproščeno poklepetate s prijatelji, medtem ko si boste podajali žogice.

Cirkuški ponedeljek je dan, ko si lahko vsakdo izbere vlogo, v kateri najbolj uživa.

10.00: Divertisment – koncert, predstava 3+

Nastopi domačih cirkuških in klovnskih skupin (Zavod Bufeto, MismoNismo, Globus Hystericus, Cirkokrog)

16.00: Les Colporteurs: Méandres (FR), predstava

Monumentalna konstrukcija, sestavljena iz vertikal in horizontal, je istočasno glasbeni inštrument in orodje. Vrvohodka in akrobatka na kitajskem drogu nas bosta popeljali v svoj notranji svet.
Več na: Les Colporteurs

Dogodek je omogočil Teatroskop, ki ga podpirajo francosko Ministrstvo za evropske in zunanje zadeve, francosko Ministrstvo za kulturo in Francoski inštitut v Parizu.

17.00: Cirkus Fuskabo: Lahko noč, predstava mladinskega cirkusa

Mlade učenke in učenci Šole cirkusa so skupaj s trenerji pripravili cirkuško predstavo o poti v sanje in o tem, kaj tam najdemo, ko se nas dotakne cirkus.

18.00: Madame Rebiné: Klovnovo maščevanje (IT), predstava

Zgodba o ostarelem klovnu, ki se po devetih letih nesreče, razočaranj in bananinih olupkov v invalidskem vozičku vrača na prizorišče. Pripravljajo namreč kabaret, kjer bo zmagoslavje znova pripadalo klovnu. Predstava, ki v iskanju svetlobe in smeha združuje klovnado, akrobacije in žongliranje.
Več na: Madame Rebiné