Bralne uprizoritve besedil študentov Filozofske fakultete

Med številnimi programskimi stalnicami dodatnega programa Tedna slovenske drame so bralne uprizoritve študentov AGRFT in FF Univerze v Ljubljani. V Sloveniji dolgo časa ni bilo sistematičnega poučevanja dramskega pisanja, o čemer se je govorilo tudi na različnih strokovnih srečanjih TSD. To je po eni strani botrovalo nastanku Dramskih delavnic TSD, po drugi pa sta se sčasoma oblikovali dve akademski skupini. Že peto leto predstavljata svojo ustvarjalnost v obliki bralnih uprizoritev.

foto: Tjaša Kroflič

Dramski krožnik je skupina mladih piscev, ki že šesto leto deluje na Oddelku za primerjalno književnost in literarno teorijo Filozofske fakultete v Ljubljani. Tokratna sezona je rahlo sladko-kisla, saj se sodelovanje z igralko, dramatičarko in pisateljico Drago Potočnjak po treh letih končuje. Skupina si je letos zadala precej velik izziv – pod budnim očesom mentorice nastaja celovečerna igra z delovnim naslovom 4. B forever.

Na letošnjem Tednu slovenske drame se bo Dramski krožnik predstavil s krajšimi dramskimi prizori Alexa Devetaka (Krediti), Helene Fašalek (Juha za Ivana), Julije Ovsec (Fotografija dneva), Nike Korenjak (Ženska z granatnimi jabolki) in Urše Arnšek (Robi) ter uvodnim prizorom celovečerne igre z delovnim naslovom 4. B forever.

Pri izvedbi bodo pomagali Gregor Podričnik, Iztok Jereb in Stane Tomazin.