Kolektiv Atlas: Atlas

:
:
Večmedijski dogodek, rezidenca in pogovor

Foto: Leontien Allemeersch

Kolektiv ATLAS združuje petnajst umetnic/kov, intelektualk/cev in kulturnih delavk/cev iz Belgije. ATLAS je njihova platforma, na kateri razpravljajo o družbeno angažiranih in participativnih umetniških praksah v kontekstu specifičnih prizorišč in občinstev, pa tudi različnih razmerij moči in političnih premen. V času vse težjih delovnih pogojev ATLAS nudi prostor za ustvarjanje in refleksijo, skupne obede in druženje s kuratorji/kami, mladimi ustvarjalci/kami, študenti/kami in kulturnimi delavci/kami.

Na festivalu Mesto žensk želi kolektiv ATLAS stkati nova zavezništva. Po rezidenčnem bivanju s člani umetniških in angažiranih pobud v Ljubljani se bo na zaključnem večmedijskem javnem dogodku predstavil z uprizoritvenimi, vizualnimi in zvočnimi deli, pa tudi z besedili, pogovori in druženjem ob hrani.

ATLAS soustvarjajo May Abnet, Leontien Allemeersch, Dominique Collet, Evelyne Coussens, Akın Fatih De Vos-Şahan, Elly Van Eeghem, Samah Hijawi, Marieke De Munck, Niké van Os, Chris Rotsaert, Andy Sarfo, Lieselot Siddiki, Michiel Soete, Robin Vanbesien in Matthias Velle, vselej v sodelovanju z lokalnimi partnerji/kami in umetniki/cami.