70 let skrivnosti

Voden ogled

Foto: Urška Boljkovac

Voden ogled Lutkovnega muzeja in Lutkovnega gledališča Ljubljana (vključen prevoz z vzpenjačo)

Lutkovno gledališče Ljubljana je bilo ustanovljeno daljnega leta 1948. Za njimi je že več kot 70 let predstav, pravljic, spominov in skrivnosti, ki bi jih radi delili z vami. Vodeni ogled 70 let skrivnosti se začne z raziskovanjem skritih kotičkov Lutkovnega gledališča Ljubljana, kjer si boste ogledali različne prostore gledališča in prisluhnili starim zgodbam o začetkih našega gledališča. Potem se boste z vzpenjačo povzpeli na Ljubljanski grad, kjer se nahaja Lutkovni muzej in v katerem so na ogled nekatere najstarejše lutke – v vseh teh letih so tudi one doživele in preživele mnogo zanimivega in presenetljivega: prve uspehe, pisma oboževalcev, poti v tujino, uničujoč požar, ki je med drugim vzel Zvezdico Zaspanko, mnoge selitve, popotovanja z "modrim avtobusom" in še in še.

Na zvočno-vizualnem potovanju v preteklost 70 let skrivnosti se bomo srečali z več kot 70 leti slovenske lutkovne zgodovine, si jo ogledali, se je dotikali in ji prisluhnili.

Cena vstopnice za eno osebo je 10 evrov, vključuje pa vodstvo po Lutkovnem muzeju, ogled zaodrja Lutkovnega gledališča Ljubljana in vožnjo z vzpenjačo.