4. dan

Urška Ličef: Čas (ulična predstava) 20'
Ulična predstava govori o iskanju izgubljenega časa. Glavni lik se v nekem trenutku zave, da mu je čas ušel. V svojem neumornem beganju skupaj z občinstvom išče rešitve za pridobitev močno potrebnega časa. V igri je izpostavljena aktualna problematika, s katero se srečujemo vsak dan – pomanjkanje časa za sprostitev, za družino in prijatelje, brezciljno hitenje iz dneva v dan.

Trije težki: Ujetost (gledališko-gibalna predstava) 15'
Mladi ulični umetniki Tea Vidmar, Leon Vidmar in Kaja Balog si v še nastajajoči predstavi postavijo zelo zapleteno vprašanje: Kakšna je svoboda v ujetosti? Predstava, ki si jo boste lahko ogledali na Ani Mraz, je prikaz še delovnega procesa. Zgodba pa gre nekako takole: Otroška želja Izabele in Antonije je bila postati balerina. V njuni domišljiji sta to željo uresničili. Živita v prepričanju, da sta uspešni balerini, v resnici pa služita bogatemu, vase zagledanemu gospodu Marvelusu.

Scuola Helikos, Italija: Upsala! (gledališče mask) 15'
Ulična predstava Upsala! je kratka študija na temo prijateljstva in ljubezni med dvema, ki sta si popolnoma različna in si želita popolnoma različnih stvari. Predstava je rezultat intenzivne študije na področju celih gledaliških mask, ki je potekala na mednarodni šoli fizičnega gledališča HELIKOS v Firencah. Mentor študije mask in igre mask je bil Giovanni Fusetti, mojster mask pa Matteo Destro.
Avtorja in igralca: Justin Durel in Alenka Marinič.

Trio Amore: Oh, ne! (burleska) 15'
Nemi film s platna na Ano Mraz – zgodba je postavljena v aristokratsko stanovanje g. in ge. Florjančič. G. Metod Florjančič redno pije in se rad spogleduje z mlado hišno pomočnico Jelko. Vsi trije živijo srečno življenje, dokler … khhhrhhrrhh …

Mikromuvment: The Shaman and the Shadow (gibalna predstava) 30'
Zgodbica govori o šamanskem obredu umetnosti, ki se dogaja na križišču – na mostu med dvema svetovoma. Iz črne luknje neizoblikovane forme, v kateri plešejo sence, šamani s svojo melodijo izvabijo Oskarja (smrt). Ples smrti vodi v novo življenje, v katerem senca in šaman lahko zaigrata skupaj.

Altera (ognjaža) 15'
Na letošnji Ani Plameniti ste lahko v parku Gradaščica spremljali spektakularen sežig pajkovke. Ta veličastna žival bo tokrat prišla tudi v mesto, na Mesarski most. In ker želja v decembru ne manjka, boste tudi na Ani Mraz svojo po sežigu katarzično poslali v nebo, v gorečem lampijonu!