3. dan

Niavke (2x gibalna intervencija) 15'
Kaj vse se ti lahko zgodi, ko nos vtikaš v vsak skriti kot. Neomejena radovednost žene gibki bitji od dogodivščine do dogodivščine, od robnika do okenske police, od mostu do nabrežja. Mimoidoči pozor – vaš sprehajalni prostor bo v času Ane Mraz poln novih nenavadnih elementov. Duet Niavke sestavljata mladi ulični umetnici, Katjuša Kovačič in Manca Uršič.

Urška Ličef: Čas (ulična predstava) 30'
Ulična predstava govori o iskanju izgubljenega časa. Glavni lik se v nekem trenutku zave, da mu je čas ušel. V svojem neumornem beganju skupaj z občinstvom išče rešitve za pridobitev močno potrebnega časa. V igri je izpostavljena aktualna problematika, s katero se srečujemo vsak dan – pomanjkanje časa za sprostitev, za družino in prijatelje, brezciljno hitenje iz dneva v dan.

Daniel Warr,
Nemčija: Moj stric grbavec (ulična predstava) 40'
Nastop Daniela Warra bo pravi variete norega in odštekanega – njegov stric grbavec, prefinjeni klovn, se bo dotaknil situacijske komike, pantomime, improvizacijske zmede in ekscentrične uporabe nenavadnih pripomočkov. Vsekakor veseloigra, ki je ne smete zamuditi!

Scuola Helikos, Italija: Upsala! (gledališče mask) 15'
Ulična predstava Upsala! je kratka študija na temo prijateljstva in ljubezni med dvema, ki sta si popolnoma različna in si želita popolnoma različnih stvari. Predstava je rezultat intenzivne študije na področju celih gledaliških mask, ki je potekala na mednarodni šoli fizičnega gledališča HELIKOS v Firencah. Mentor študije mask in igre mask je bil Giovanni Fusetti, mojster mask pa Matteo Destro.
Avtorja in igralca: Justin Durel in Alenka Marinič.

Altera (ognjaža) 20'
Na letošnji Ani Plameniti ste lahko v parku Gradaščica spremljali spektakularen sežig pajkovke. Ta veličastna žival bo tokrat prišla tudi v mesto, na Mesarski most. In ker želja v decembru ne manjka, boste tudi na Ani Mraz svojo po sežigu katarzično poslali v nebo, v gorečem lampijonu!