2. dan

Scuola Helikos, Italija: Upsala! (gledališče mask) 15'
Ulična predstava Upsala! je kratka študija na temo prijateljstva in ljubezni med dvema, ki sta si popolnoma različna in si želita popolnoma različnih stvari. Predstava je rezultat intenzivne študije na področju celih gledaliških mask, ki je potekala na mednarodni šoli fizičnega gledališča HELIKOS v Firencah. Mentor študije mask in igre mask je bil Giovanni Fusetti, mojster mask pa Matteo Destro.
Avtorja in igralca: Justin Durel in Alenka Marinič.

Trio Amore: Oh, ne! ( burleska) 15'
Nemi film s platna na Ano Mraz – zgodba je postavljena v aristokratsko stanovanje g. in ge. Florjančič. G. Metod Florjančič redno pije in se rad spogleduje z mlado hišno pomočnico Jelko. Vsi trije živijo srečno življenje, dokler … khhhrhhrrhh …

Daniel Warr, Nemčija: Moj stric grbavec (ulična predstava) 40'
Nastop Daniela Warra bo pravi variete norega in odštekanega – njegov stric grbavec, prefinjeni klovn, se bo dotaknil situacijske komike, pantomime, improvizacijske zmede in ekscentrične uporabe nenavadnih pripomočkov. Vsekakor veseloigra, ki je ne smete zamuditi!

Mikromuvment: The Shaman and the Shadow (gibalna predstava) 30'
Zgodbica govori o šamanskem obredu umetnosti, ki se dogaja na križišču – na mostu med dvema svetovoma. Iz črne luknje neizoblikovane forme, v kateri plešejo sence, šamani s svojo melodijo izvabijo Oskarja (smrt). Ples smrti vodi v novo življenje, v katerem senca in šaman lahko zaigrata skupaj.

Karmelca an Bepina (lutke) 10'
Vabljeni v svet dveh ročnih lutk, radoživih in zagrizenih branjevk iz Primorske, ki z vami delita vse mogoče zgodbe!