1. dan

Parada Cirkus Kansky & The Beast (parada) 25'
Cirkus Kansky v sodelovanju z zasedbo The Beast v zadnjih letih različnih intervencijski akcij v obliki parad pravzaprav oblikuje nov tip uličnega gledališča. Tokrat vam bo 11-članska zasedba artistov zelo različnih veščin okoli Mesarskega mostu predstavila nečloveške, živalske podobe in gibanje, ki bo temeljilo na estetiki grdega oz. bolje rečeno nenavadnega. Vse ob glasbeni spremljavi v živo.

Daniel Warr
, Nemčija: Moj stric grbavec (ulična predstava) 40'
Nastop Daniela Warra bo pravi variete norega in odštekanega – njegov stric grbavec, prefinjeni klovn, se bo dotaknil situacijske komike, pantomime, improvizacijske zmede in ekscentrične uporabe nenavadnih pripomočkov. Vsekakor veseloigra, ki je ne smete zamuditi!

Eva Škofič Maurer
: Dama v belem (klovnada) 20'
Sredi zimske Ljubljane se na Mesarskem mostu pojavi dama v belem. Navdušena nad nočjo, lučkami, celo nad reko, bo skupaj z gledalci pričarala najbolj romantično vzdušje. Odpela bo najlepšo ljubezensko pesem vseh časov. A vendar brez posebnih učinkov, kavalirjev in vzdignjenih vžigalnikov ne bo šlo.

Scuola Helikos, Italija: Upsala! (gledališče mask) 15'
Ulična predstava Upsala! je kratka študija na temo prijateljstva in ljubezni med dvema, ki sta si popolnoma različna in si želita popolnoma različnih stvari. Predstava je rezultat intenzivne študije na področju celih gledaliških mask, ki je potekala na mednarodni šoli fizičnega gledališča HELIKOS v Firencah. Mentor študije mask in igre mask je bil Giovanni Fusetti, mojster mask pa Matteo Destro.
Avtorja in igralca: Justin Durel in Alenka Marinič.

Niavke (2x gibalna intervencija) 15'
Kaj vse se ti lahko zgodi, ko nos vtikaš v vsak skriti kot. Neomejena radovednost žene gibki bitji od dogodivščine do dogodivščine, od robnika do okenske police, od mostu do nabrežja. Mimoidoči pozor – vaš sprehajalni prostor bo v času Ane Mraz poln novih nenavdnih elementov. Duet Niavke sestavljata mladi ulični umetnici, Katjuša Kovačič in Manca Uršič.

Jurij Konjar (plesna intervencija) 15'
Juri Konjar je priznani plesalec, ki ima poseben dar. S svojo energijo vas bo prepričal, da je ples v hladnih zimskih nočeh najbolj običajno in naravno gibanje telesa. Pridružite se mu!