O kritiki

1. september 2017

Sklop »Kritika« želi postati okvir za celovito, trajno in strokovno refleksijo slovenske gledališke produkcije. Predstavljamo vam ga s študentskimi kritiškimi poskusi, kritikami udeležencev Male šole kritike, refleksijami kritiške platforme Kriterij in kritikami v sezoni 2017/2018 na SiGledal gostujočega peresa hrvaškega kritika in teatrologa Igorja Tretinjaka.

Pobudo za vzpostavitev sistemske kritike naslavljamo na Ministrstvo za kulturo od leta 2014. Aktualni minister Tone Peršak se strinja, da bi bila dobrodošla, vendar jo ta hip onemogoča pomanjkanje potrebnih finančnih sredstev za vsebine.

Če (oziroma še raje ko) se bo denar za vsebinsko plat zgodbe našel, bi poleg študentskih kritiških poskusov na portalu SiGledal z veseljem gostili tudi »pravo« kritiko z zagotavljanjem tehnične in operativne podpore (prostor na strežniku, sistem za upravljanje vsebin, oblikovno in smiselno povezovanje, administracija vsebin, skrb za varnost podatkov, strežnik itd.). 

Kritika bi na portalu Sigledal imela posebno mesto tudi zato, ker poveže in nadgradi številne vsebine, ki so že del portala (novice in napovednik, wiki ali podatki o ustvarjalcih, pregledna baza preteklih produkcij, digitalne razstave ali ohranjanje in promocija dediščine ter sodobna slovenska dramska besedila).

Ob kritiških poskusih študentov lahko že ta hip pokažemo, kaj sklop »Kritika« ponuja. Oglejmo si študentsko kritiko Eve Bizjan:

V osrednjem delu strani najprej preberemo ime in priimek avtorja kritike. S klikom na ime in priimek pridemo do osnovnih podatkov o njem in do seznama vseh njegovih kritik, objavljenih na portalu SiGledal. Sledijo naslov kritike, uvodno besedilo in pod njim fotogalerija uprizoritve. Nadaljujemo do osrednjega dela kritike, pod njim je običajno pripet video, sledi možnost komentiranja oziroma vzpostavitve dialoga s kritiko (oziroma uprizoritvijo). 

V desnem stolpcu najdemo povezavo na uprizoritev, na katero se kritika nanaša, in pod njo povezavo na gledališki list. Sledijo povezave na druge študentske kritike te uprizoritve. Pod njimi lahko vidimo povezane vsebine v zbirkah portala SiGledal (preberemo lahko tudi dramski tekst). Na dnu desnega stolpca pa najdemo še povezave na sorodne vsebine (tudi kritike) v drugih medijih. – Menimo, da takšna arhitektura smiselno uporablja možnosti, ki jih ponuja splet. 

Naša velika želja je najti način, da bi kritika resnično zaživela. 

Predstavljamo si, da bi jo znali vzpostaviti in skupaj gojiti Slovenski gledališki inštitut, Društvo slovenskih kritikov in teatrologov ter portal SiGledal. 

Upamo, da smo z zasnovo in funkcionalnostjo orodja »Kritika« jasno in nazorno pokazali, kako bi lahko bilo. Kot vsi vemo, je kritiki in refleksiji v tiskanih medijih odmerjenega vedno manj prostora. Splet pa je medij, kjer tovrstnih (število znakov ipd.) omejitev ni in kjer platforma, ko je enkrat vzpostavljena, omogoča nadzor nad stroški in najrazličnejše sinergije, kar je po eni strani lahko ceneje za državo, po drugi strani pa je učinek mnogo večji, kot če bi vsak poskušal vse delati sam.

***

V rubriki Gostujoče pero objavljamo kritike hrvaškega kritika in teatrologa Igorja Tretinjaka, ki ga na portalu SiGledal gostimo v sezoni 2017/2018. Igor Tretinjak zase pravi, da ima zelo rad slovensko gledališče, še posebej lutkovno, in da je pisanje za portal SiGledal zanj najboljši način, da slovenske lutkovne predstave še bolj intenzivno spremlja. Je tudi asistent na programu za lutkarstvo Oddelka za gledališko umetnost na Umetniški akademiji v Osijeku. Gledališke kritike in teatrološke tekste objavlja od leta 2008 v kulturnih in strokovnih časopisih, publikacijah in na spletnih portalih Vijenac, Hrvatsko glumište, Književnost i dijete, Niti, Artos, tportal.hr, kazaliste.hr in drugih. Je pobudnik in glavni urednik spletnega portala o gledališču kritkaz.com, glavni urednik spletnega časopisa Umetniške akademije v Osijeku Artos, avtor monografske študije Fenomen Pinklec – od rituala do igre; 30 let Gledališke družine Pinkler (2017) ter član Hrvaškega društva gledaliških kritikov in teatrologov, hrvaškega centra UNIMA in umetniškega sveta Mednarodnega festivala lutkovnega gledališča – PIF.

V rubriki Kriterij objavljamo refleksije kritiške platforme Kriterij. Kriterij je kritiška platforma, ki je zaživela pod okriljem zavoda Bunker v sklopu 20. izdaje mednarodnega festivala Mladi levi. Sourednikujeta jo Alma R. Selimović in Muanis Sinanović. Vsi prispevki so izvirno objavljeni na spletni strani http://www.kriterij.si/

V rubriki Kritiški poskusi študentov primerjalne književnosti Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani objavljamo prispevke, ki so nastali v okviru seminarja, ki ga na Oddelku za primerjalno književnost in literarno teorijo vodi doc. dr. Gašper Troha.

V rubriki Kritiški poskusi študentov slovenistike Fakultete za humanistiko Univerze v Novi Gorici objavljamo prispevke, ki so nastali v okviru izbirnega predmeta Slovenska uprizoritvena umetnost, katerega nosilka je red. prof. dr. Katja Mihurko Poniž, asistent je Rok Andres.

V rubriki Mala šola kritike objavljamo prispevke, ki nastajajo v okviru Male šole kritike. Ta poteka pod okriljem Lutkovnega gledališča Ljubljana in v sodelovanju z Društvom gledaliških kritikov in teatrologov. Udeleženci/-ke reflektirajo lutkovne, mladinske in (post)dramske uprizoritve. Urednica bloga in mentorica seminarja je Zala Dobovšek.

***

Veliko užitka ob brskanju po sklopu »Kritika« vam želi

ekipa portala SiGledal: Samo, Tamara in Gregor.

 

 

Avtorji


Foto: Roman Rus

Sara Abrahamsberg

Kritiški poskus Sare Abrahamsberg je v študijskem letu 2014/2015 nastal v okviru seminarja, ki ga na Oddelku za primerjalno književnost in literarno teorijo (Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani) vodi doc. dr. Gašper Troha.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Neža Ambrožič

Kritiški poskus Neže Ambrožič je v študijskem letu 2013/2014 nastal v okviru seminarja, ki ga na Oddelku za primerjalno književnost in literarno teorijo (Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani) vodi doc. dr. Gašper Troha.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Ana Anžlovar

Kritiški poskus Ane Anžlovar je v študijskem letu 2018/2019 nastal v okviru seminarja, ki ga na Oddelku za primerjalno književnost in literarno teorijo (Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani) vodi doc. dr. Gašper Troha.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Urša Arnšek

Kritiški poskus Urše Arnšek je v študijskem letu 2011/2012 nastal v okviru seminarja, ki ga na Oddelku za primerjalno književnost in literarno teorijo (Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani) vodi doc. dr. Gašper Troha.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Esad Babačić

Njegov prispevek Trije zapisi o predstavah festivala Mladi levi 2019 je nastal v okviru kritiške platforme Kriterij, ki živi pod okriljem Zavoda Bunker.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Domen Babić

Kritiški poskus Domna Babića je v študijskem letu 2010/2011 nastal v okviru seminarja, ki ga na Oddelku za primerjalno književnost in literarno teorijo (Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani) vodi doc. dr. Gašper Troha.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Vesna Bajc

Kritiški poskus Vesne Bajc je v študijskem letu 2017/2018 nastal v okviru izbirnega predmeta Slovenska uprizoritvena umetnost, študijski program Slovenistika, Fakulteta za humanistiko Univerze v Novi Gorici. Nosilka predmeta je red. prof. dr. Katja Mihurko Poniž, asistent Rok Andres.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Foto: Arhiv Bunker

Anja Banko

Filmska kritičarka.

Njen zapis iz sezone 2017/2018 je nastal v okviru kritiške platforme Kriterij, ki živi pod okriljem Zavoda Bunker.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Alja Bebar

Kritiški poskus Alje Bebar je v študijskem letu 2009/2010 nastal v okviru seminarja, ki ga na Oddelku za primerjalno književnost in literarno teorijo (Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani) vodi doc. dr. Gašper Troha.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Ana Bembič

Kritiški poskus Ane Bembič je v študijskem letu 2012/2013 nastal v okviru seminarja, ki ga na Oddelku za primerjalno književnost in literarno teorijo (Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani) vodi doc. dr. Gašper Troha.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Tana Benčan

Kritiški poskus Tane Benčan je v študijskem letu 2018/2019 nastal v okviru seminarja, ki ga na Oddelku za primerjalno književnost in literarno teorijo (Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani) vodi doc. dr. Gašper Troha.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Andreja Benedetič

Kritiški poskus Andreje Benedetič je v študijskem letu 2009/2010 nastal v okviru seminarja, ki ga na Oddelku za primerjalno književnost in literarno teorijo (Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani) vodi doc. dr. Gašper Troha.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Nataša Berce

Baletna pedagoginja in publicistka.

Zapis o predstavi Conversation pieces je nastal v okviru kritiške platforme Kriterij, ki živi pod okriljem Zavoda Bunker. 

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Neja Berlič

Kritiški poskus Neje Berlič je v študijskem letu 2011/2012 nastal v okviru seminarja, ki ga na Oddelku za primerjalno književnost in literarno teorijo (Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani) vodi doc. dr. Gašper Troha.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Adrijana Berlot

Kritiški poskus Adrijane Berlot je v študijskem letu 2015/2016 nastal v okviru izbirnega predmeta Slovenska uprizoritvena umetnost, študijski program Slovenistika, Fakulteta za humanistiko Univerze v Novi Gorici. Nosilka predmeta je red. prof. dr. Katja Mihurko Poniž, asistent Rok Andres.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Foto: Osebni arhiv

Tjaša Bertoncelj

Tjaša Bertoncelj je filozofinja in sociologinja kulture, magistrirala je na temo nihilizma in gledališča. Sodelavka Redakcije za kulturo in humanistične vede Radia Študent. Zanimajo jo različna področja gledališkega ustvarjanja, še posebej pa lutkovno gledališče.

Kritiški poskusi Tjaše Bertoncelj v študijskem letu 2016/2017 in 2017/2018 so nastali v okviru seminarja Mala šola kritike, ki poteka pod okriljem Lutkovnega gledališča Ljubljana in v sodelovanju z Društvom gledaliških kritikov in teatrologov. Mentorica seminarja Mala šola kritike in urednica bloga je Zala Dobovšek.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Mirjam Bešter

Kritiški poskus Mirjam Bešter je v študijskem letu 2018/2019 nastal v okviru seminarja, ki ga na Oddelku za primerjalno književnost in literarno teorijo (Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani) vodi doc. dr. Gašper Troha.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Valerija Birsa

Kritiški poskus Valerije Birsa je v študijskem letu 2009/2010 nastal v okviru seminarja, ki ga na Oddelku za primerjalno književnost in literarno teorijo (Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani) vodi doc. dr. Gašper Troha.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Arijana Birsa

Kritiški poskus Arijane Birsa je v študijskem letu 2014/2015 nastal v okviru seminarja, ki ga na Oddelku za primerjalno književnost in literarno teorijo (Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani) vodi doc. dr. Gašper Troha.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Evelin Bizjak

Kritiški poskus Evelin Bizjak je v študijskem letu 2018/2019 nastal v okviru seminarja, ki ga na Oddelku za primerjalno književnost in literarno teorijo (Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani) vodi doc. dr. Gašper Troha.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Eva Bizjan

Kritiški poskus Eve Bizjan je v študijskem letu 2013/2014 nastal v okviru seminarja, ki ga na Oddelku za primerjalno književnost in literarno teorijo (Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani) vodi doc. dr. Gašper Troha.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Kaja Blazinšek

Kritiški poskus Kaje Blazinšek je v študijskem letu 2012/2013 nastal v okviru seminarja, ki ga na Oddelku za primerjalno književnost in literarno teorijo (Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani) vodi doc. dr. Gašper Troha.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Neža Bohinc

Kritiški poskus Neže Bohinc je v študijskem letu 2015/2016 nastal v okviru seminarja, ki ga na Oddelku za primerjalno književnost in literarno teorijo (Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani) vodi doc. dr. Gašper Troha.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Juca Bonaca

Kritiški poskus Juce Bonaca je v študijskem letu 2015/2016 nastal v okviru seminarja, ki ga na Oddelku za primerjalno književnost in literarno teorijo (Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani) vodi doc. dr. Gašper Troha.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Rok Bozovičar

Kritiški poskus Roka Bozovičarja je v študijskem letu 2009/2010 nastal v okviru seminarja, ki ga na Oddelku za primerjalno književnost in literarno teorijo (Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani) vodi doc. dr. Gašper Troha.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Urška Bračko

Kritiški poskus Urške Bračko je v študijskem letu 2011/2012 nastal v okviru seminarja, ki ga na Oddelku za primerjalno književnost in literarno teorijo (Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani) vodi doc. dr. Gašper Troha.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Foto: Blaž Brankovič

Lara Brankovič

Kritiški poskus Lare Brankovič je v študijskem letu 2015/2016 nastal v okviru izbirnega predmeta Slovenska uprizoritvena umetnost, študijski program Slovenistika, Fakulteta za humanistiko Univerze v Novi Gorici. Nosilka predmeta je red. prof. dr. Katja Mihurko Poniž, asistent Rok Andres.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Hana Bratina

Kritiški poskus Hane Bratina je v študijskem letu 2017/2018 nastal v okviru izbirnega predmeta Slovenska uprizoritvena umetnost, študijski program Slovenistika, Fakulteta za humanistiko Univerze v Novi Gorici. Nosilka predmeta je red. prof. dr. Katja Mihurko Poniž, asistent Rok Andres.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Mojca Breskvar

Kritiški poskus Mojce Breskvar je v študijskem letu 2013/2014 nastal v okviru seminarja, ki ga na Oddelku za primerjalno književnost in literarno teorijo (Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani) vodi doc. dr. Gašper Troha.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Foto: Arhiv Bunker

Pia Brezavšček

Kritičarka, samozaposlena v kulturi.

Njen zapis iz sezone 2017/2018 je nastal v okviru kritiške platforme Kriterij, ki živi pod okriljem Zavoda Bunker.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Katja Buda

Kritiški poskus Katje Buda je v študijskem letu 2009/2010 nastal v okviru seminarja, ki ga na Oddelku za primerjalno književnost in literarno teorijo (Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani) vodi doc. dr. Gašper Troha.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Gregor Bulc

Dr. Gregor Bulc je svobodni raziskovalec, komunikolog in sociolog ter avtor kulturno-turističnih ogledov Ljubljana Tours / Urbana Vrana.

Njegov zapis je nastal v okviru kritiške platforme Kriterij, ki živi pod okriljem Zavoda Bunker. 

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Lea Cafuta Maček

Kritiški poskus Lee Cafuta Maček je v študijskem letu 2017/2018 nastal v okviru seminarja, ki ga na Oddelku za primerjalno književnost in literarno teorijo (Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani) vodi doc. dr. Gašper Troha.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Foto: Aljoša Rebolj

dr. Saša Cecić Erpič

Izredna profesorica za razvojno in športno psihologijo.

Zapis o predstavi 365padcev je nastal v okviru kritiške platforme Kriterij, ki živi pod okriljem Zavoda Bunker.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Eva Cehtl

Kritiški poskus Eve Cehtl je v študijskem letu 2017/2018 nastal v okviru seminarja, ki ga na Oddelku za primerjalno književnost in literarno teorijo (Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani) vodi doc. dr. Gašper Troha.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Manca Cerar

Kritiški poskus Mance Cerar je v študijskem letu 2018/2019 nastal v okviru seminarja, ki ga na Oddelku za primerjalno književnost in literarno teorijo (Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani) vodi doc. dr. Gašper Troha.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Lionella Costantini

Kritiški poskus Lionelle Costantini je v študijskem letu 2017/2018 nastal v okviru izbirnega predmeta Slovenska uprizoritvena umetnost, študijski program Slovenistika, Fakulteta za humanistiko Univerze v Novi Gorici. Nosilka predmeta je red. prof. dr. Katja Mihurko Poniž, asistent Rok Andres.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Ana Cotič

Kritiški poskus Ane Cotič je v študijskem letu 2018/2019 nastal v okviru seminarja, ki ga na Oddelku za primerjalno književnost in literarno teorijo (Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani) vodi doc. dr. Gašper Troha.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Foto: Blaž Cotman

Blaž Cotman

Kritiški poskus Blaža Cotmana je v študijskem letu 2010/2011 nastal v okviru seminarja, ki ga na Oddelku za primerjalno književnost in literarno teorijo (Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani) vodi doc. dr. Gašper Troha.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Foto: Ana Cukjati

Ana Cukjati

Kritiški poskus Ane Cukjati je v študijskem letu 2015/2016 nastal v okviru izbirnega predmeta Slovenska uprizoritvena umetnost, študijski program Slovenistika, Fakulteta za humanistiko Univerze v Novi Gorici. Nosilka predmeta je red. prof. dr. Katja Mihurko Poniž, asistent Rok Andres.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Foto: Iztok Bončina

Helena Čehovin Gerželj

Helena Čehovin Gerželj je nekdaj študentka primerjalne književnosti, danes samozaposlena v kulturi, včasih igralka, upraviteljica Muzeja slovenskih filmskih igralcev, tekstopiska vseh vrst, predvsem pa dramskih in poetičnih oblik, moderatorka in ljubiteljska fotografinja, zadnje čase pa malce tudi režiserka, ki je trdno prepričana, da je za kvalitetno ustvarjanje nujno potrebno doživljati vedno nove in razne različnosti, predvsem pa se spoznavati in družiti z ljudmi različnih profilov, vetrov, slojev (ne pretvarjajmo se, da jih ni) in prepričanj.

Kritiški poskus Helene Čehovin Gerželj je v študijskem letu 2010/2011 nastal v okviru seminarja, ki ga na Oddelku za primerjalno književnost in literarno teorijo (Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani) vodi doc. dr. Gašper Troha.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Patricija Čepon

Kritiški poskus Patricije Čepon je v študijskem letu 2017/2018 nastal v okviru seminarja, ki ga na Oddelku za primerjalno književnost in literarno teorijo (Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani) vodi doc. dr. Gašper Troha.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Maruša Čermelj

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Ada Černoša

Kritiški poskus Ade Černoša je v študijskem letu 2011/2012 nastal v okviru seminarja, ki ga na Oddelku za primerjalno književnost in literarno teorijo (Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani) vodi doc. dr. Gašper Troha.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Foto:

Katja Čičigoj

Filozofinja in publicistka

Njeni zapisi iz sezone 2017/2018 in 2018/2019 so nastali v okviru kritiške platforme Kriterij, ki živi pod okriljem Zavoda Bunker. 

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Bine Debeljak

Kritiški poskusi Bineta Debeljaka so v študijskem letu 2017/2018 nastali v okviru seminarja, ki ga na Oddelku za primerjalno književnost in literarno teorijo (Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani) vodi doc. dr. Gašper Troha.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Alex Devetak

Kritiški poskus Alexa Devetaka je v študijskem letu 2012/2013 nastal v okviru seminarja, ki ga na Oddelku za primerjalno književnost in literarno teorijo (Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani) vodi doc. dr. Gašper Troha.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Tanja Dolar

Kritiški poskus Tanje Dolar je v študijskem letu 2013/2014 nastal v okviru seminarja, ki ga na Oddelku za primerjalno književnost in literarno teorijo (Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani) vodi doc. dr. Gašper Troha.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Eva Domijan

Kritiški poskus Eve Domijan je v študijskem letu 2010/2011 nastal v okviru seminarja, ki ga na Oddelku za primerjalno književnost in literarno teorijo (Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani) vodi doc. dr. Gašper Troha.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Nina Dragičević

Zapis o predstavi Črni petek je nastal v okviru kritiške platforme Kriterij, ki živi pod okriljem Zavoda Bunker.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Foto: Osebni arhiv

Klara Drnovšek Solina

Klara Drnovšek Solina je obiskovala umetniško gimnazijo, smer sodobni ples, kjer se je prvič srečala z ustvarjanjem opisov in zapisov o videnih predstavah ter obravnavo teoretičnega vidika ustvarjalnega procesa. Poleg plesnih in performativnih oblik ter njihovega teoretičnega ozadja ter umeščenosti v družbeni kontekst jo zanimajo tudi lutke in predstave, namenjene otroški publiki. V tej smeri se je izobraževala na delavnici lutkovne animacije v okviru LGL.

Kritiški poskusi Klare Drnovšek Solina v študijskem letu 2016/2017 in 2017/2018 so nastali v okviru seminarja Mala šola kritike, ki poteka pod okriljem Lutkovnega gledališča Ljubljana in v sodelovanju z Društvom gledaliških kritikov in teatrologov. Mentorica seminarja Mala šola kritike in urednica bloga je Zala Dobovšek.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Jan Drozg

Kritiški poskus Jana Drozga je v študijskem letu 2012/2013 nastal v okviru seminarja, ki ga na Oddelku za primerjalno književnost in literarno teorijo (Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani) vodi doc. dr. Gašper Troha.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Nuša Ekar

Kritiški poskus Nuše Ekar je v študijskem letu 2009/2010 nastal v okviru seminarja, ki ga na Oddelku za primerjalno književnost in literarno teorijo (Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani) vodi doc. dr. Gašper Troha.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Matic Erdani

Kritiški poskus Matica Erdanija je v študijskem letu 2014/2015 nastal v okviru seminarja, ki ga na Oddelku za primerjalno književnost in literarno teorijo (Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani) vodi doc. dr. Gašper Troha.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Natanael F. Merzel

Kritiški poskus Natanaela F. Merzela je v študijskem letu 2018/2019 nastal v okviru seminarja, ki ga na Oddelku za primerjalno književnost in literarno teorijo (Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani) vodi doc. dr. Gašper Troha.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Žiga Fabjan

Kritiški poskus Žige Fabjana je v študijskem letu 2017/2018 nastal v okviru seminarja, ki ga na Oddelku za primerjalno književnost in literarno teorijo (Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani) vodi doc. dr. Gašper Troha.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Maruša Fakin

Kritiški poskus Maruše Fakin je v študijskem letu 2013/2014 nastal v okviru seminarja, ki ga na Oddelku za primerjalno književnost in literarno teorijo (Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani) vodi doc. dr. Gašper Troha.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Foto: Jakob Jurkošek

Helena Fašalek

Helena Fašalek je diplomirala iz primerjalne književnosti in literarne teorije. Zdaj končuje študij dramaturgije. Je vsestranska gledališka ustvarjalka. Piše dramska besedila (Prevozi, Juha za Ivana) in radijske igre (Sara). V gledališču deluje kot asistentka dramaturginje (Kos plastike, Nemoč) in kot performerka. Nastopila je v predstavah 5fantkov.si in Druge.

Kritiški poskus Helene Fašalek je v študijskem letu 2013/2014 nastal v okviru seminarja, ki ga na Oddelku za primerjalno književnost in literarno teorijo (Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani) vodi doc. dr. Gašper Troha.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Katarina Ferk

Kritiški poskus Katarine Ferk je v študijskem letu 2013/2014 nastal v okviru seminarja, ki ga na Oddelku za primerjalno književnost in literarno teorijo (Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani) vodi doc. dr. Gašper Troha.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Zala Ferlinc

Kritiški poskusi Zale Ferlinc so v študijskem letu 2016/2017 nastali v okviru seminarja Mala šola kritike, ki poteka pod okriljem Lutkovnega gledališča Ljubljana in v sodelovanju z Društvom gledaliških kritikov in teatrologov. Mentorica seminarja Mala šola kritike in urednica bloga je Zala Dobovšek.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Eva Frankol

Kritiški poskus Eve Frankol je v študijskem letu 2017/2018 nastal v okviru seminarja, ki ga na Oddelku za primerjalno književnost in literarno teorijo (Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani) vodi doc. dr. Gašper Troha.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Nejc Furlan

Kritiški poskus Nejca Furlana je v študijskem letu 2017/2018 nastal v okviru seminarja, ki ga na Oddelku za primerjalno književnost in literarno teorijo (Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani) vodi doc. dr. Gašper Troha.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Foto: Osebni arhiv

Uršula Gačnik

Kritiški poskus Uršule Gačnik je v študijskem letu 2016/2017 nastal v okviru seminarja, ki ga na Oddelku za primerjalno književnost in literarno teorijo (Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani) vodi doc. dr. Gašper Troha.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Tjaša Gajšek

Kritiški poskus Tjaše Gajšek je v študijskem letu 2018/2019 nastal v okviru seminarja, ki ga na Oddelku za primerjalno književnost in literarno teorijo (Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani) vodi doc. dr. Gašper Troha.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Magdalena Germek

filozofinja

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Petra Goljevšček

Kritiški poskus Petre Goljevšček je v študijskem letu 2014/2015 nastal v okviru seminarja, ki ga na Oddelku za primerjalno književnost in literarno teorijo (Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani) vodi doc. dr. Gašper Troha.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Urška Golob

Kritiška poskusa Urške Golob sta v študijskem letu 2009/2010 nastala v okviru seminarja, ki ga na Oddelku za primerjalno književnost in literarno teorijo (Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani) vodi doc. dr. Gašper Troha.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Sabina Gruden

Kritiški poskus Sabine Gruden je v študijskem letu 2011/2012 nastal v okviru seminarja, ki ga na Oddelku za primerjalno književnost in literarno teorijo (Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani) vodi doc. dr. Gašper Troha.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Maja Günther

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Nina Habjan

Kritiški poskus Nine Habjan je v študijskem letu 2012/2013 nastal v okviru seminarja, ki ga na Oddelku za primerjalno književnost in literarno teorijo (Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani) vodi doc. dr. Gašper Troha.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Foto: Nada Žgank

Aigul Hakimova

Aktivistka v Socialnem centru Rog

Zapis o predstavi Do koder me nesejo konice prstov je nastal v okviru kritiške platforme Kriterij, ki živi pod okriljem Zavoda Bunker. 

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Tinkara Hodnik

Kritiški poskus Tinkare Hodnik je v študijskem letu 2012/2013 nastal v okviru seminarja, ki ga na Oddelku za primerjalno književnost in literarno teorijo (Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani) vodi doc. dr. Gašper Troha.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Mija Horvat

Kritiški poskus Mije Horvat je v študijskem letu 2017/2018 nastal v okviru izbirnega predmeta Slovenska uprizoritvena umetnost, študijski program Slovenistika, Fakulteta za humanistiko Univerze v Novi Gorici. Nosilka predmeta je red. prof. dr. Katja Mihurko Poniž, asistent Rok Andres.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Foto: Arhiv Bunker

Tibor Hrs Pandur

Pesnik, urednik in esejist.

Njegov zapis iz sezone 2017/2018 je nastal v okviru kritiške platforme Kriterij, ki živi pod okriljem Zavoda Bunker.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Hana Hvala

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Foto: Radio Kaos

Gregor Inkret

Gregor Inkret (1987) je na ljubljanski Filozofski fakulteti (do)študiral sociologijo kulture in primerjalno književnost, zdaj deluje pa predvsem kot pisec – med drugim je objavljal v Tribuni, na AirBeletrini, v Pogledih, Dnevnikovem Objektivu, Dialogih, na 3. programu Radia Slovenija (ARS) –, literarni kritik in sindikalist.

Kritiški poskus Gregorja Inkreta je v študijskem letu 2010/2011 nastal v okviru seminarja, ki ga na Oddelku za primerjalno književnost in literarno teorijo (Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani) vodi doc. dr. Gašper Troha.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Nina Istenič

Kritiški poskus Nine Istenič je v študijskem letu 2011/2012 nastal v okviru seminarja, ki ga na Oddelku za primerjalno književnost in literarno teorijo (Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani) vodi doc. dr. Gašper Troha.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Mija Ivančič

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Lenart J. Kučič

Publicist.

Zapis o predstavi Memememe je nastal v okviru kritiške platforme Kriterij, ki živi pod okriljem Zavoda Bunker. 

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Tery Žeželj Jaka Smerkolj Simoneti

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Foto: Osebni arhiv

Brina Jamnik

Kritiški poskus Brine Jamnik je v študijskem letu 2009/2010 nastal v okviru seminarja, ki ga na Oddelku za primerjalno književnost in literarno teorijo (Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani) vodi doc. dr. Gašper Troha.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Foto: Žiga Lovšin

Jasna Janež

Kritiški poskus Jasne Janež je v študijskem letu 2016/2017 nastal v okviru seminarja, ki ga na Oddelku za primerjalno književnost in literarno teorijo (Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani) vodi doc. dr. Gašper Troha.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Larisa Javernik

Kritiški poskus Larise Javernik je v študijskem letu 2010/2011 nastal v okviru seminarja, ki ga na Oddelku za primerjalno književnost in literarno teorijo (Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani) vodi doc. dr. Gašper Troha.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Maša Jazbec

Kritiški poskusi Maše Jazbec so v študijskem letu 2017/2018 nastali v okviru seminarja Mala šola kritike, ki poteka pod okriljem Lutkovnega gledališča Ljubljana in v sodelovanju z Društvom gledaliških kritikov in teatrologov. Mentorica seminarja Mala šola kritike in urednica bloga je Zala Dobovšek.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Danijela Jejčič

Kritiški poskus Danijele Jejčič je v študijskem letu 2011/2012 nastal v okviru seminarja, ki ga na Oddelku za primerjalno književnost in literarno teorijo (Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani) vodi doc. dr. Gašper Troha.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Urška Jenčič

Kritiški poskus Urške Jenčič je v študijskem letu 2017/2018 nastal v okviru seminarja, ki ga na Oddelku za primerjalno književnost in literarno teorijo (Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani) vodi doc. dr. Gašper Troha.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Iztok Jereb

Kritiški poskus Iztoka Jereba je v študijskem letu 2012/2013 nastal v okviru seminarja, ki ga na Oddelku za primerjalno književnost in literarno teorijo (Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani) vodi doc. dr. Gašper Troha.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Foto: Osebni arhiv

Marija Jeremić

Kritiški poskus Marije Jeremić je v študijskem letu 2016/2017 nastal v okviru seminarja, ki ga na Oddelku za primerjalno književnost in literarno teorijo (Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani) vodi doc. dr. Gašper Troha.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Sandi Jesenik

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Peter Jud

Kritiški poskus Petra Juda je v študijskem letu 2010/2011 nastal v okviru seminarja, ki ga na Oddelku za primerjalno književnost in literarno teorijo (Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani) vodi doc. dr. Gašper Troha.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Nika Jurov

Kritiški poskus Nike Jurov je v študijskem letu 2009/2010 nastal v okviru seminarja, ki ga na Oddelku za primerjalno književnost in literarno teorijo (Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani) vodi doc. dr. Gašper Troha.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Živa Kadunc

Maturantka SVŠGL, študentka matematike, kritičarka na področju sodobne uprizoritvene umetnosti.

Njen zapisi nastajajo v okviru kritiške platforme Kriterij, ki živi pod okriljem Zavoda Bunker. 

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Aljaž Kalčič

Kritiški poskus Aljaža Kalčiča je v študijskem letu 2012/2013 nastal v okviru seminarja, ki ga na Oddelku za primerjalno književnost in literarno teorijo (Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani) vodi doc. dr. Gašper Troha.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Foto: Arhiv Bunker

Jernej Kaluža

Filozof.

Njegov zapis iz sezone 2018/2019 je nastal v okviru kritiške platforme Kriterij, ki živi pod okriljem Zavoda Bunker.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Urška Kastelic

Kritiški poskus Urške Kastelic je v študijskem letu 2009/2010 nastal v okviru seminarja, ki ga na Oddelku za primerjalno književnost in literarno teorijo (Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani) vodi doc. dr. Gašper Troha.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Nada Kavčič

Kritiški poskus Nade Kavčič je v študijskem letu 2012/2013 nastal v okviru seminarja, ki ga na Oddelku za primerjalno književnost in literarno teorijo (Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani) vodi doc. dr. Gašper Troha.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Izak Kermc

Kritiški poskus Izaka Kermca je v študijskem letu 2018/2019 nastal v okviru seminarja, ki ga na Oddelku za primerjalno književnost in literarno teorijo (Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani) vodi doc. dr. Gašper Troha.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Foto: Tomo Novosel

Brina Klampfer

Brina Klampfer je zaključila magistrski študij primerjalne književnosti in literarne teorije na Filozofski fakulteti v Ljubljani. Trenutno v gledališkem prostoru deluje kot gledališka režiserka, dramaturginja, producentka in performerka.

Kritiški poskus Brine Klampfer je v študijskem letu 2010/2011 nastal v okviru seminarja, ki ga na Oddelku za primerjalno književnost in literarno teorijo (Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani) vodi doc. dr. Gašper Troha.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Jaka Klasinc

Kritiški poskus Jake Klasinca je v študijskem letu 2017/2018 nastal v okviru seminarja, ki ga na Oddelku za primerjalno književnost in literarno teorijo (Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani) vodi doc. dr. Gašper Troha.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Eva Knez

Kritiški poskus Eve Knez je v študijskem letu 2012/2013 nastal v okviru seminarja, ki ga na Oddelku za primerjalno književnost in literarno teorijo (Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani) vodi doc. dr. Gašper Troha.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Rok Kodba

Kritiški poskus Roka Kodbe je v študijskem letu 2015/2016 nastal v okviru seminarja, ki ga na Oddelku za primerjalno književnost in literarno teorijo (Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani) vodi doc. dr. Gašper Troha.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Neža Kokalj

Dijakinja SVŠGUGL, smer sodobni ples.

Njeni zapisi o predstavi nastajajo v okviru kritiške platforme Kriterij, ki živi pod okriljem Zavoda Bunker. 

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Lara Kolenc

Kritiški poskus Lare Kolenc je v študijskem letu 2019/2020 nastal v okviru seminarja, ki ga na Oddelku za primerjalno književnost in literarno teorijo (Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani) vodi doc. dr. Gašper Troha.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Foto: Arhiv Bunker

Svit Komel

Sodelavec Radia Študent in študent 2. letnika Pravne fakultete UL.

Zapis o predstavi Prva altruistična predstava je nastal v okviru kritiške platforme Kriterij, ki živi pod okriljem Zavoda Bunker.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Miklavž Komelj

Pesnik in umetnostni zgodovinar.

Njegov zapis o predstavi Brina je nastal v okviru kritiške platforme Kriterij, ki živi pod okriljem Zavoda Bunker. 

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Suzana Koncut

Prevajalka, nekdanja koreografinja in plesalka.

Njen zapis o predstavi Vsak zdaj je čas prostor je nastal v okviru kritiške platforme Kriterij, ki živi pod okriljem Zavoda Bunker. 

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Eva Konič

Kritiški poskus Eve Konič je v študijskem letu 2012/2013 nastal v okviru seminarja, ki ga na Oddelku za primerjalno književnost in literarno teorijo (Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani) vodi doc. dr. Gašper Troha.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Foto: Nada Žgank

Andreja Kopač

Dramaturginja, pedagoginja, urednica in publicistka.

Zapis o predstavi Človek, ki je okušal oblike je nastal v okviru kritiške platforme Kriterij, ki živi pod okriljem Zavoda Bunker.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Foto: Rok Kutin

Aljaž Koprivnikar

Aljaž Koprivnikar (1987), pesnik in literarni kritik, redno sodeluje z različnimi slovenskimi ter mednarodnimi spletnimi portali in literarnimi revijami (Literatura, Delo, Versopolis, Radio Ars, Psi vino …). Trenutno je ves čas razpet med Ljubljano, Berlinom in Prago, kjer kot eden od programskih direktorjev vodi mednarodni literarni festival Microfestival in International Arts Centre Prague.

Kritiški poskus Aljaža Koprivnikarja je v študijskem letu 2011/2012 nastal v okviru seminarja, ki ga na Oddelku za primerjalno književnost in literarno teorijo (Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani) vodi doc. dr. Gašper Troha.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Foto: Jakob Jurkošek

Nika Korenjak

Kritiški poskus Nike Korenjak je v študijskem letu 2013/2014 nastal v okviru seminarja, ki ga na Oddelku za primerjalno književnost in literarno teorijo (Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani) vodi doc. dr. Gašper Troha.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Viktorija Kos

Aktivistka gibanja Mladi za podnebno pravičnost.

Njen zapis o predstavi Glas narave je nastal v okviru kritiške platforme Kriterij, ki živi pod okriljem Zavoda Bunker. 

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Žiga Kosec

Kritiški poskus Žige Kosca je v študijskem letu 2013/2014 nastal v okviru seminarja, ki ga na Oddelku za primerjalno književnost in literarno teorijo (Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani) vodi doc. dr. Gašper Troha.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Diana Košir

Kritiški poskus Diane Košir je v študijskem letu 2012/2013 nastal v okviru seminarja, ki ga na Oddelku za primerjalno književnost in literarno teorijo (Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani) vodi doc. dr. Gašper Troha.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Lucija Kotar

Kritiški poskus Lucije Kotar je v študijskem letu 2013/2014 nastal v okviru seminarja, ki ga na Oddelku za primerjalno književnost in literarno teorijo (Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani) vodi doc. dr. Gašper Troha.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Zinka Kovač

Kritiški poskus Zinke Kovač je v študijskem letu 2012/2013 nastal v okviru seminarja, ki ga na Oddelku za primerjalno književnost in literarno teorijo (Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani) vodi doc. dr. Gašper Troha.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Ajla Kovačević

Kritiški poskus Ajle Kovačević je v študijskem letu 2013/2014 nastal v okviru seminarja, ki ga na Oddelku za primerjalno književnost in literarno teorijo (Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani) vodi doc. dr. Gašper Troha.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Katja Kožuh

Kritiški poskus Katje Kožuh je v študijskem letu 2012/2013 nastal v okviru seminarja, ki ga na Oddelku za primerjalno književnost in literarno teorijo (Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani) vodi doc. dr. Gašper Troha.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Foto: Primož Pičulin

Anamarija Krajšek

Kritiški poskus Anamarije Krajšek je v študijskem letu 2016/2017 nastal v okviru seminarja, ki ga na Oddelku za primerjalno književnost in literarno teorijo (Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani) vodi doc. dr. Gašper Troha.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Kaja Kraner

Kaja Kraner je leta 2019 doktorirala iz Humanističnih znanosti na AMEU-ISH z disertacijo »Geopolitika umetnosti: primer paralelnega narativa« v kateri je raziskovala narative o sodobni vizualni umetnosti v Sloveniji in paradigme estetske vzgoje od modernosti naprej. Delovala je kot recenzentka za sodobno vizualno umetnost za Večer (2010-2015) in Poglede (2014-2015), med leti 2014 in 2016 pa kot programska sodelavka Pekarne Magdalenske mreže v okviru Galerije K18 in mednarodnega rezidenčnega programa GuestRoomMaribor. V zadnjih letih deluje kot samozaposlena recenzentka knjig, razstav in občasno predstav (Dialogi, Amfiteater, Neodvisni, Kriterij, Radio Študent, Likovne besede, Razpotja idr.), piska teoretskih člankov iz področja sodobnih umetnosti, estetike, teorije, filozofije in sociologije umetnosti (ČKZ, ŠUM, ISH Monitor, AM Journal for Art and Media Studies, Maska idr.), neodvisna raziskovalka in predavateljica ter občasno tudi kot kuratorica. Od leta 2015 je članica uredništva revije za kritiko sodobne umetnosti in teorijo ŠUM in njenega raziskovalnega kolektiva, med leti 2015 in 2019 pa je bila redaktorica oddaje Art-area na Radio Študent.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Evelin Kranjc

Kritiški poskus Evelin Kranjc je v študijskem letu 2012/2013 nastal v okviru seminarja, ki ga na Oddelku za primerjalno književnost in literarno teorijo (Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani) vodi doc. dr. Gašper Troha.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Katarina Kranjec

Kritiški poskus Katarine Kranjec je v študijskem letu 2018/2019 nastal v okviru seminarja, ki ga na Oddelku za primerjalno književnost in literarno teorijo (Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani) vodi doc. dr. Gašper Troha.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Foto: Emilija Meserko

Jera Krečič

"Sem študentka slovenistike, poleg študija pa me zanimata predvsem glasba in gledališče. Učim se solopetja in rada igram, v dveh pomenih – na odrskih deskah in na violončelo. Preizkušam se v čim več stvareh, ker ne vem, kaj me čaka."

Kritiški poskus Jere Krečič je v študijskem letu 2016/2017 nastal v okviru seminarja, ki ga na Oddelku za primerjalno književnost in literarno teorijo (Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani) vodi doc. dr. Gašper Troha.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Foto: Jože Suhadolnik

Aljaž Krivec

Kritik, prevajalec in urednik.

Njegov zapis iz sezone 2017/2018 je nastal v okviru kritiške platforme Kriterij, ki živi pod okriljem Zavoda Bunker.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Foto: Peter Uhan

Jan Krmelj

Gledališki režiser in mislec.

Zapis o predstavi 365padcev je nastal v okviru kritiške platforme Kriterij, ki živi pod okriljem Zavoda Bunker.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Anja Kršlin

Kritiški poskus Anje Kršlin je v študijskem letu 2014/2015 nastal v okviru seminarja, ki ga na Oddelku za primerjalno književnost in literarno teorijo (Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani) vodi doc. dr. Gašper Troha.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Eva Kryštufek

Kritiški poskus Eve Kryštufek je v študijskem letu 2018/2019 nastal v okviru seminarja, ki ga na Oddelku za primerjalno književnost in literarno teorijo (Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani) vodi doc. dr. Gašper Troha.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Patricija Kunštek

Kritiški poskus Patricije Kunštek je v študijskem letu 2009/2010 nastal v okviru seminarja, ki ga na Oddelku za primerjalno književnost in literarno teorijo (Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani) vodi doc. dr. Gašper Troha.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Ganna Kyrmyza

Kritiški poskus Ganne Kyrmyza je v študijskem letu 2016/2017 nastal v okviru seminarja, ki ga na Oddelku za primerjalno književnost in literarno teorijo (Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani) vodi doc. dr. Gašper Troha.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Nika Lampret

Kritiški poskus Nike Lampret je v študijskem letu 2011/2012 nastal v okviru seminarja, ki ga na Oddelku za primerjalno književnost in literarno teorijo (Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani) vodi doc. dr. Gašper Troha.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Brina Lapi

Kritiški poskus Brine Lapi je v študijskem letu 2018/2019 nastal v okviru seminarja, ki ga na Oddelku za primerjalno književnost in literarno teorijo (Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani) vodi doc. dr. Gašper Troha.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Nenad Latinović

Kritiški poskus Nenada Latinovića je v študijskem letu 2010/2011 nastal v okviru seminarja, ki ga na Oddelku za primerjalno književnost in literarno teorijo (Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani) vodi doc. dr. Gašper Troha.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Foto: Osebni arhiv

Rebeka Lebinger

Kritiški poskus Rebeke Lebinger je v študijskem letu 2016/2017 nastal v okviru seminarja, ki ga na Oddelku za primerjalno književnost in literarno teorijo (Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani) vodi doc. dr. Gašper Troha.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Katja Lenarčič

Kritiški poskus Katje Lenarčič je v študijskem letu 2009/2010 nastal v okviru seminarja, ki ga na Oddelku za primerjalno književnost in literarno teorijo (Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani) vodi doc. dr. Gašper Troha.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Urban Leskovar

Kritiški poskus Urbana Leskovar je v študijskem letu 2018/2019 nastal v okviru seminarja, ki ga na Oddelku za primerjalno književnost in literarno teorijo (Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani) vodi doc. dr. Gašper Troha.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Tajda Lipicer

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Foto: Nada Žgank

Alja Lobnik

Kritičarka in teoretičarka sodobnih scenskih umetnosti

Njeni zapisi iz sezone 2017/2018 in 2018/2019 so nastali v okviru kritiške platforme Kriterij, ki živi pod okriljem Zavoda Bunker. 

Kritiški poskus DNK: Ptičeslovje 2 je v študijskem letu 2011/2012 nastal v okviru seminarja, ki ga na Oddelku za primerjalno književnost in literarno teorijo (Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljai) vodi doc. dr. Gašper Troha.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Matjaž Lovrečič

Kritiški poskus Matjaža Lovrečiča je v študijskem letu 2018/2019 nastal v okviru seminarja, ki ga na Oddelku za primerjalno književnost in literarno teorijo (Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani) vodi doc. dr. Gašper Troha.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Aljoša Lovrić Krapež

Aljoša Lovrić Krapež je študent dramaturgije. Njegov zapis iz sezone 2019/2020 je nastal v okviru kritiške platforme Kriterij, ki živi pod okriljem Zavoda Bunker.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Foto: Nada Žgank

Goran Lukić

Zagovornik delavskih pravic

Zapis o predstavi Said to Contain je nastal v okviru kritiške platforme Kriterij, ki živi pod okriljem Zavoda Bunker. 

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Katarina Lukšič

Kritiški poskus Katarine Lukšič je v študijskem letu 2009/2010 nastal v okviru seminarja, ki ga na Oddelku za primerjalno književnost in literarno teorijo (Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani) vodi doc. dr. Gašper Troha.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Foto: Tomaž Rihtar

Ana Magister

Kritiški poskus Ane Magister je v študijskem letu 2015/2016 nastal v okviru seminarja, ki ga na Oddelku za primerjalno književnost in literarno teorijo (Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani) vodi doc. dr. Gašper Troha.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Polona Majaron

Kritiški poskus Polone Majaron je v študijskem letu 2013/2014 nastal v okviru seminarja, ki ga na Oddelku za primerjalno književnost in literarno teorijo (Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani) vodi doc. dr. Gašper Troha.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Maša Majcen

Kritiški poskus Maše Majcen je v študijskem letu 2012/2013 nastal v okviru seminarja, ki ga na Oddelku za primerjalno književnost in literarno teorijo (Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani) vodi doc. dr. Gašper Troha.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Manja Majer Fišter

Kritiški poskus Manje Majer Fišter je v študijskem letu 2010/2011 nastal v okviru seminarja, ki ga na Oddelku za primerjalno književnost in literarno teorijo (Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani) vodi doc. dr. Gašper Troha.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Maša Mališnik

Kritiški poskus Maše Mališnik je v študijskem letu 2016/2017 nastal v okviru seminarja, ki ga na Oddelku za primerjalno književnost in literarno teorijo (Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani) vodi doc. dr. Gašper Troha.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Foto: Marijo Zupanov

Luka Marcen

Luka Marcen (1995) je po končani I. gimnaziji v Celju dve leti študiral filozofijo in primerjalno književnost in literarno teorijo na Filozofski fakulteti UL. V okviru seminarja doc. dr. Gašperja Trohe se je začel spopadati tudi s prvimi poskusi gledališke kritike. Že od osnovnošolskih let pa gledališče raziskuje in spoznava tudi z druge strani, ustvarjanju na različnih uprizoritvenih platformah pa namenja tudi večino svojega časa. V študijskem letu 2016/2017 je začel s študijem gledališke režije na ljubljanski AGRFT. Kot član programske ekipe sodeluje s Hišo kulture Celje. 

Kritiški poskus Luke Marcena je v študijskem letu 2015/2016 nastal v okviru seminarja, ki ga na Oddelku za primerjalno književnost in literarno teorijo (Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani) vodi doc. dr. Gašper Troha.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Manca Marinčič

Kritiški poskus Mance Marinčič je v študijskem letu 2018/2019 nastal v okviru seminarja, ki ga na Oddelku za primerjalno književnost in literarno teorijo (Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani) vodi doc. dr. Gašper Troha.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Tjaša Matešič

Kritiški poskus Tjaše Matešič je v študijskem letu 2016/2017 nastal v okviru seminarja, ki ga na Oddelku za primerjalno književnost in literarno teorijo (Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani) vodi doc. dr. Gašper Troha.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Dijana Matković

Pisateljica, publicistka in prevajalka.

Njen zapis iz sezone 2018/2019 je nastal v okviru kritiške platforme Kriterij, ki živi pod okriljem Zavoda Bunker.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Špela Medvešek

Kritiški poskus Špele Medvešek je v študijskem letu 2013/2014 nastal v okviru seminarja, ki ga na Oddelku za primerjalno književnost in literarno teorijo (Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani) vodi doc. dr. Gašper Troha.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Katarina Meglič

Kritiški poskus Katarine Meglič je v študijskem letu 2018/2019 nastal v okviru seminarja, ki ga na Oddelku za primerjalno književnost in literarno teorijo (Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani) vodi doc. dr. Gašper Troha.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Eva Mesarič

Kritiški poskus Eve Mesarič je v študijskem letu 2018/2019 nastal v okviru seminarja, ki ga na Oddelku za primerjalno književnost in literarno teorijo (Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani) vodi doc. dr. Gašper Troha.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Katarina Mihelič

Kritiški poskus Katarine Mihelič je v študijskem letu 2012/2013 nastal v okviru seminarja, ki ga na Oddelku za primerjalno književnost in literarno teorijo (Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani) vodi doc. dr. Gašper Troha.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Foto: Anja Drole

Vesna Mlakar

Kritiški poskus Vesne Mlakar je v študijskem letu 2012/2013 nastal v okviru seminarja, ki ga na Oddelku za primerjalno književnost in literarno teorijo (Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani) vodi doc. dr. Gašper Troha.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Foto: Osebni arhiv

Ksenija Mlinar

Kritiški poskus Ksenije Mlinar je v študijskem letu 2016/2017 nastal v okviru seminarja, ki ga na Oddelku za primerjalno književnost in literarno teorijo (Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani) vodi doc. dr. Gašper Troha.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Foto: Osebni arhiv

Neli Mlinar

Kritiški poskus Neli Mlinar je v študijskem letu 2016/2017 nastal v okviru seminarja, ki ga na Oddelku za primerjalno književnost in literarno teorijo (Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani) vodi doc. dr. Gašper Troha.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Mojca Mlinarič

Kritiški poskus Mojce Mlinarič je v študijskem letu 2009/2010 nastal v okviru seminarja, ki ga na Oddelku za primerjalno književnost in literarno teorijo (Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani) vodi doc. dr. Gašper Troha.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Kira Molan

Kritiški poskus Kire Molan je v študijskem letu 2019/2020 nastal v okviru seminarja, ki ga na Oddelku za primerjalno književnost in literarno teorijo (Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani) vodi doc. dr. Gašper Troha.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Anja Mrak

Kritiški poskus Anje Mrak je v študijskem letu 2011/2012 nastal v okviru seminarja, ki ga na Oddelku za primerjalno književnost in literarno teorijo (Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani) vodi doc. dr. Gašper Troha.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Iztok Mrak

Kritiški poskus Iztoka Mraka je v študijskem letu 2017/2018 nastal v okviru seminarja, ki ga na Oddelku za primerjalno književnost in literarno teorijo (Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani) vodi doc. dr. Gašper Troha.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Tina Murko

Kritiški poskus Tine Murko je v študijskem letu 2010/2011 nastal v okviru seminarja, ki ga na Oddelku za primerjalno književnost in literarno teorijo (Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani) vodi doc. dr. Gašper Troha.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Mateja Niedorfer

Kritiški poskus Mateje Niedorfer je v študijskem letu 2011/2012 nastal v okviru seminarja, ki ga na Oddelku za primerjalno književnost in literarno teorijo (Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani) vodi doc. dr. Gašper Troha.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Zala Norčič

Kritiški poskusi Zale Norčič so v študijskem letu 2017/2018 nastali v okviru seminarja, ki ga na Oddelku za primerjalno književnost in literarno teorijo (Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani) vodi doc. dr. Gašper Troha.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Jure Novak

Gledališki režiser, avtor in performer.

Njegov zapis iz sezone 2018/2019 je nastal v okviru kritiške platforme Kriterij, ki živi pod okriljem Zavoda Bunker.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Petra Obrul

Kritiški poskus Petre Obrul je v študijskem letu 2010/2011 nastal v okviru seminarja, ki ga na Oddelku za primerjalno književnost in literarno teorijo (Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani) vodi doc. dr. Gašper Troha.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Manja Ocepek

Kritiški poskus Manje Ocepek je v študijskem letu 2017/2018 nastal v okviru seminarja, ki ga na Oddelku za primerjalno književnost in literarno teorijo (Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani) vodi doc. dr. Gašper Troha.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Domen Ograjenšek

Njegov zapis Dobrodošli v moji industriji je nastal v okviru kritiške platforme Kriterij, ki živi pod okriljem Zavoda Bunker. 

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Nina Or

Kritiški poskus Nine Or je v študijskem letu 2018/2019 nastal v okviru seminarja, ki ga na Oddelku za primerjalno književnost in literarno teorijo (Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani) vodi doc. dr. Gašper Troha.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Foto: Nastja Orel

Maja Orel

Kritiški poskus Maje Orel je v študijskem letu 2015/2016 nastal v okviru izbirnega predmeta Slovenska uprizoritvena umetnost, študijski program Slovenistika, Fakulteta za humanistiko Univerze v Novi Gorici. Nosilka predmeta je red. prof. dr. Katja Mihurko Poniž, asistent Rok Andres.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Hana Ostan Ožbolt

Kritiški poskus Hane Ostan Ožbolt je v študijskem letu 2011/2012 nastal v okviru seminarja, ki ga na Oddelku za primerjalno književnost in literarno teorijo (Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani) vodi doc. dr. Gašper Troha.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Foto: Binkoštna evangeličanska cerkev Maribor

Vanja Osterc

Kritiški poskus Vanje Osterca je v študijskem letu 2016/2017 nastal v okviru seminarja, ki ga na Oddelku za primerjalno književnost in literarno teorijo (Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani) vodi doc. dr. Gašper Troha.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Foto: Osebni arhiv

Julija Ovsec

Kritiški poskus Julije Ovsec je v študijskem letu 2013/2014 nastal v okviru seminarja, ki ga na Oddelku za primerjalno književnost in literarno teorijo (Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani) vodi doc. dr. Gašper Troha.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Eva Pacher

Kritiški poskus Eve Pacher je v študijskem letu 2018/2019 nastal v okviru seminarja, ki ga na Oddelku za primerjalno književnost in literarno teorijo (Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani) vodi doc. dr. Gašper Troha.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Rasto Pahor

Kritiški poskus Rasta Pahorja je v študijskem letu 2009/2010 nastal v okviru seminarja, ki ga na Oddelku za primerjalno književnost in literarno teorijo (Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani) vodi doc. dr. Gašper Troha.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Jurij Pajk

Kritiški poskus Jurija Pajka je v študijskem letu 2009/2010 nastal v okviru seminarja, ki ga na Oddelku za primerjalno književnost in literarno teorijo (Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani) vodi doc. dr. Gašper Troha.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Jasna Pangerc

Kritiški poskus Jasne Pangerc je v študijskem letu 2013/2014 nastal v okviru seminarja, ki ga na Oddelku za primerjalno književnost in literarno teorijo (Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani) vodi doc. dr. Gašper Troha.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Foto: Manca Kocjančič

Lara Paukovič

Lara Paukovič (1993) končuje magistrski študij primerjalne književnosti in anglistike. Leta 2017 je izdala svoj prvi roman Poletje v gostilni (založba Beletrina), poleg literature se ukvarja z novinarstvom in piarom. Kadar ne dela, rada potuje.

Kritiški poskus Lare Paukovič je v študijskem letu 2013/2014 nastal v okviru seminarja, ki ga na Oddelku za primerjalno književnost in literarno teorijo (Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani) vodi doc. dr. Gašper Troha.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Rok Pečečnik

Kritiški poskus Roka Pečečnika je v študijskem letu 2013/2014 nastal v okviru seminarja, ki ga na Oddelku za primerjalno književnost in literarno teorijo (Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani) vodi doc. dr. Gašper Troha.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Foto: Arhiv CTF UL AGRFT

Maša Pelko

Kritiški poskus Maše Pelko je v študijskem letu 2012/2013 nastal v okviru seminarja, ki ga na Oddelku za primerjalno književnost in literarno teorijo (Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani) vodi doc. dr. Gašper Troha.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Luna Pentek

Kritiški poskus Luke Pentka je v študijskem letu 2019/2020 nastal v okviru seminarja, ki ga na Oddelku za primerjalno književnost in literarno teorijo (Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani) vodi doc. dr. Gašper Troha.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Patricija Peterlin

Kritiški poskus Patricije Peterlin je v študijskem letu 2013/2014 nastal v okviru seminarja, ki ga na Oddelku za primerjalno književnost in literarno teorijo (Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani) vodi doc. dr. Gašper Troha.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Foto: Osebni arhiv

Jasna Pintarič

Kritiški poskus Jasne Pintarič je v študijskem letu 2012/2013 nastal v okviru seminarja, ki ga na Oddelku za primerjalno književnost in literarno teorijo (Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani) vodi doc. dr. Gašper Troha.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Patricija Pintarič

Kritiški poskus Patricije Pintarič je v študijskem letu 2018/2019 nastal v okviru seminarja, ki ga na Oddelku za primerjalno književnost in literarno teorijo (Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani) vodi doc. dr. Gašper Troha.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Foto: Osebni arhiv

Kaja Pinter

Kaja Pinter je literarna komparativistka in magistrska študentka dramaturgije. Popotnica. Hedonistka. Občasno tudi kaj napiše.

Kritiški poskus Kaje Pinter je v študijskem letu 2009/2010 nastal v okviru seminarja, ki ga na Oddelku za primerjalno književnost in literarno teorijo (Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani) vodi doc. dr. Gašper Troha.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Urban Pirc

Kritiška poskusa Urbana Pirca sta v študijskem letu 2013/2014 in 2014/2015 nastala v okviru seminarja, ki ga na Oddelku za primerjalno književnost in literarno teorijo (Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani) vodi doc. dr. Gašper Troha.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Foto: Uroš Abram

Alenka Pirman

Umetnica, urednica in doktorska študentka heritologije.

Njeni zapisi iz sezone 2017/2018 in 2018/2019 so nastali v okviru kritiške platforme Kriterij, ki živi pod okriljem Zavoda Bunker.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Foto: www.alzheimer-europe.org

Zvezdan Pirtošek

Prof. dr. Zvezdan Pirtošek je nevrolog na Kliničnem oddelku za bolezni živčevja UKCL ter predstojnik Katedre za nevrologijo, UL MF.

Zapis o predstavi Človek, ki je okušal oblike je nastal v okviru kritiške platforme Kriterij, ki živi pod okriljem Zavoda Bunker.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Ajda Pistotnik

Raziskovalka.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Diana Pivc

Kritiški poskus Diane Pivc je v študijskem letu 2017/2018 nastal v okviru seminarja, ki ga na Oddelku za primerjalno književnost in literarno teorijo (Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani) vodi doc. dr. Gašper Troha.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Irena Pivka

Kritiški poskus Irene Pivka je v študijskem letu 2019/2020 nastal v okviru seminarja, ki ga na Oddelku za primerjalno književnost in literarno teorijo (Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani) vodi doc. dr. Gašper Troha.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Tjaša Plazar

Kritiški poskus Tjaše Plazar je v študijskem letu 2009/2010 nastal v okviru seminarja, ki ga na Oddelku za primerjalno književnost in literarno teorijo (Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani) vodi doc. dr. Gašper Troha.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Tinkara Plos

Dijakinja 3. letnika SVŠGUGL.

Zapis o predstavi MEMEMEME je nastal v okviru kritiške platforme Kriterij, ki živi pod okriljem Zavoda Bunker. 

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Polona Podbersič

Kritiški poskus Polone Podbersič je v študijskem letu 2018/2019 nastal v okviru seminarja, ki ga na Oddelku za primerjalno književnost in literarno teorijo (Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani) vodi doc. dr. Gašper Troha.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Jan Podbevšek

Kritiški poskus Jana Podbevška je v študijskem letu 2011/2012 nastal v okviru seminarja, ki ga na Oddelku za primerjalno književnost in literarno teorijo (Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani) vodi doc. dr. Gašper Troha.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Foto: Arhiv Bunker

dr. Dan Podjed

Antropolog.

Zapis o predstavi Prva altruistična predstava je nastal v okviru kritiške platforme Kriterij, ki živi pod okriljem Zavoda Bunker.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Foto: Luka Slavic

Tamara Podlesnik

Kritiški poskus Tamare Podlesnik je v študijskem letu 2009/2010 nastal v okviru seminarja, ki ga na Oddelku za primerjalno književnost in literarno teorijo (Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani) vodi doc. dr. Gašper Troha.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Monika Podlogar

Kritiški poskus Monike Podlogar je v študijskem letu 2018/2019 nastal v okviru seminarja, ki ga na Oddelku za primerjalno književnost in literarno teorijo (Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani) vodi doc. dr. Gašper Troha.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Matjaž Pograjc

Režiser.

Njegov zapis o predstavi Črni petek je nastal v okviru kritiške platforme Kriterij, ki živi pod okriljem Zavoda Bunker. 

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Saša Polajnar

Kritiški poskus Saše Polajnar je v študijskem letu 2012/2013 nastal v okviru seminarja, ki ga na Oddelku za primerjalno književnost in literarno teorijo (Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani) vodi doc. dr. Gašper Troha.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Manuela Polanc

Kritiški poskus Manuele Polanc je v študijskem letu 2015/2016 nastal v okviru seminarja, ki ga na Oddelku za primerjalno književnost in literarno teorijo (Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani) vodi doc. dr. Gašper Troha.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Jerca Polc

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Vito Poredoš

Kritiški poskus Vita Poredoša je v študijskem letu 2011/2012 nastal v okviru seminarja, ki ga na Oddelku za primerjalno književnost in literarno teorijo (Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani) vodi doc. dr. Gašper Troha.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Sara Prelesnik

Kritiški poskus Sare Prelesnik je v študijskem letu 2011/2012 nastal v okviru seminarja, ki ga na Oddelku za primerjalno književnost in literarno teorijo (Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani) vodi doc. dr. Gašper Troha.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Alja Primožič

Kritiški poskus Alje Primožič je v študijskem letu 2018/2019 nastal v okviru seminarja, ki ga na Oddelku za primerjalno književnost in literarno teorijo (Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani) vodi doc. dr. Gašper Troha.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Evelina Pristovšek

Kritiški poskus Eveline Pristovšek je v študijskem letu 2019/2020 nastal v okviru seminarja, ki ga na Oddelku za primerjalno književnost in literarno teorijo (Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani) vodi doc. dr. Gašper Troha.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Bor Pungerčič

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Foto: Arhiv Bunker

Tjaša Pureber

Politologinja in raziskovalka družbenih gibanj.

Njen zapis iz sezone 2017/2018 je nastal v okviru kritiške platforme Kriterij, ki živi pod okriljem Zavoda Bunker.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Foto: Vida Jocif

Anja Radaljac

Anja Radaljac je komparativistka, literarna ter gledališka kritičarka, prevajalka in prozaistka. Prvenec, roman Polka s peščenih bankin, je izdala leta 2014 pri založbi LUD Literatura, drugo knjigo, hibridno esejistično-prozaistično delo z naslovom Puščava, klet, katakombe, pa leta 2016 pri založbi Litera. Pri pisanju – tako kritik kot publicističnih besedil in literarnih tekstov – jo predvsem zanima, kako se skozi različne družbene mehanizme (med katere šteje tudi literaturo) vzpostavlja odnos do Drugega.

Zapis Anje Radaljac o predstavi Idealna iz sezone 2017/2018 je nastal v okviru kritiške platforme Kriterij, ki živi pod okriljem Zavoda Bunker.

Kritiški poskus v študijskem letu 2010/2011 je nastal v okviru seminarja, ki ga na Oddelku za primerjalno književnost in literarno teorijo (Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani) vodi doc. dr. Gašper Troha.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Foto: Osebni arhiv

Maša Radi

Maša Radi se je leta 2017 poslovila od plesnih dvoran SVŠGL-ja (program Umetniška gimnazija: smer Sodobni ples), ki jih je zamenjala za malo manj plesne predavalnice Filozofske fakultete (študij sociologije kulture). Ples jo zanima tudi z druge plati – piše namreč plesne kritike, ki jih objavlja na spletni platformi Koridor – križišča umetnosti. Z vsakim gibom in besedo razvija svojo ljubezen do plesa. 

Kritiški poskusi Maše Radi v sezoni 2018/2019 nastajajo v okviru kritiške platforme Kriterij, ki živi pod okriljem Zavoda Bunker in v okviru seminarja Mala šola kritike, ki poteka pod okriljem Lutkovnega gledališča Ljubljana in v sodelovanju z Društvom gledaliških kritikov in teatrologov. Mentorica seminarja Mala šola kritike in urednica bloga je Zala Dobovšek.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Foto: Marijo Zupanov

Valentina Rajaković

Kritiški poskus Valentine Rajaković je v študijskem letu 2016/2017 nastal v okviru seminarja, ki ga na Oddelku za primerjalno književnost in literarno teorijo (Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani) vodi doc. dr. Gašper Troha.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Pia Rednak

Kritiški poskus Pie Rednak je v študijskem letu 2017/2018 nastal v okviru seminarja, ki ga na Oddelku za primerjalno književnost in literarno teorijo (Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani) vodi doc. dr. Gašper Troha.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Matej Repič

Kritiški poskus Mateja Repiča je v študijskem letu 2012/2013 nastal v okviru seminarja, ki ga na Oddelku za primerjalno književnost in literarno teorijo (Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani) vodi doc. dr. Gašper Troha.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Primož Robnik

Kritiški poskus Primoža Robnika je v študijskem letu 2015/2016 nastal v okviru seminarja, ki ga na Oddelku za primerjalno književnost in literarno teorijo (Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani) vodi doc. dr. Gašper Troha.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Uršula Rojs

Kritiški poskus Uršule Rojs je v študijskem letu 2018/2019 nastal v okviru seminarja, ki ga na Oddelku za primerjalno književnost in literarno teorijo (Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani) vodi doc. dr. Gašper Troha.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Neža Rustja

Kritiški poskus Neže Rustja je v študijskem letu 2010/2011 nastal v okviru seminarja, ki ga na Oddelku za primerjalno književnost in literarno teorijo (Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani) vodi doc. dr. Gašper Troha.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Anja Sašek

Kritiški poskus Anje Sašek je v študijskem letu 2012/2013 nastal v okviru seminarja, ki ga na Oddelku za primerjalno književnost in literarno teorijo (Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani) vodi doc. dr. Gašper Troha.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Meri Seferović

Kritiški poskus Meri Seferović je v študijskem letu 2011/2012 nastal v okviru seminarja, ki ga na Oddelku za primerjalno književnost in literarno teorijo (Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani) vodi doc. dr. Gašper Troha.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Nike Sekulo

Kritiški poskus Nike Sekulo je v študijskem letu 2013/2014 nastal v okviru seminarja, ki ga na Oddelku za primerjalno književnost in literarno teorijo (Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani) vodi doc. dr. Gašper Troha.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Eva Semič

Kritiški poskus Eve Semič je v študijskem letu 2011/2012 nastal v okviru seminarja, ki ga na Oddelku za primerjalno književnost in literarno teorijo (Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani) vodi doc. dr. Gašper Troha.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Kaja Sever

Kritiški poskus Kaje Sever je v študijskem letu 2015/2016 nastal v okviru izbirnega predmeta Slovenska uprizoritvena umetnost, študijski program Slovenistika, Fakulteta za humanistiko Univerze v Novi Gorici. Nosilka predmeta je red. prof. dr. Katja Mihurko Poniž, asistent Rok Andres.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Meta Sevšek

Kritiški poskus Mete Sevšek je v študijskem letu 2009/2010 nastal v okviru seminarja, ki ga na Oddelku za primerjalno književnost in literarno teorijo (Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani) vodi doc. dr. Gašper Troha.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Maša Simčič

Kritiški poskus Maše Simčič je v študijskem letu 2010/2011 nastal v okviru seminarja, ki ga na Oddelku za primerjalno književnost in literarno teorijo (Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani) vodi doc. dr. Gašper Troha.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Jan Simončič

Kritiški poskus Jana Simončiča je v študijskem letu 2013/2014 nastal v okviru seminarja, ki ga na Oddelku za primerjalno književnost in literarno teorijo (Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani) vodi doc. dr. Gašper Troha.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Foto: Nada Žgank

Muanis Sinanović

Pesnik in publicist.

Njegovi zapisi iz sezone 2017/2018, 2018/2019 in 2019/2020 nastajajo v okviru kritiške platforme Kriterij, ki živi pod okriljem Zavoda Bunker.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Tobija Siter

Kritiški poskus Tobije Sitarja je v študijskem letu 2009/2010 nastal v okviru seminarja, ki ga na Oddelku za primerjalno književnost in literarno teorijo (Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani) vodi doc. dr. Gašper Troha.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Primož Siter

Aktivist in glasbenik.

Njegov zapis o predstavi Brina je nastal v okviru kritiške platforme Kriterij, ki živi pod okriljem Zavoda Bunker. 

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Vid Skrbinšek

Kritiški poskusi Vida Skrbinška so v študijskem letu 2017/2018 nastali v okviru seminarja, ki ga na Oddelku za primerjalno književnost in literarno teorijo (Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani) vodi doc. dr. Gašper Troha.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Foto: Katka F. Slosar

Neža M. Slosar

Kritiški poskus Neže M. Slosar je v študijskem letu 2016/2017 nastal v okviru seminarja, ki ga na Oddelku za primerjalno književnost in literarno teorijo (Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani) vodi doc. dr. Gašper Troha.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Foto: Nada Žgank

Katarina Slukan

Strokovna delavka na Kraljih ulice.

Njen zapis iz sezone 2018/2019 je nastal v okviru kritiške platforme Kriterij, ki živi pod okriljem Zavoda Bunker.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Tadeja Spruk

Kritiški poskus Tadeje Spruk je v študijskem letu 2009/2010 nastal v okviru seminarja, ki ga na Oddelku za primerjalno književnost in literarno teorijo (Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani) vodi doc. dr. Gašper Troha.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Foto: Toni Soprano

Katarina Stegnar

Igralka, performerka, avtorica, gledalka.

Zapis o predstavi 365padcev je nastal v okviru kritiške platforme Kriterij, ki živi pod okriljem Zavoda Bunker.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Foto: Foto Červ Tolmin

Polona Stergar

Kritiški poskus Polone Stergar je v študijskem letu 2012/2013 nastal v okviru seminarja, ki ga na Oddelku za primerjalno književnost in literarno teorijo (Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani) vodi doc. dr. Gašper Troha.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Tamara Sterle

Kritiški poskus Tamare Sterle je v študijskem letu 2013/2014 nastal v okviru seminarja, ki ga na Oddelku za primerjalno književnost in literarno teorijo (Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani) vodi doc. dr. Gašper Troha.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Stella Stijelja

Kritiški poskus Stelle Stijelje je v študijskem letu 2018/2019 nastal v okviru seminarja, ki ga na Oddelku za primerjalno književnost in literarno teorijo (Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani) vodi doc. dr. Gašper Troha.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Nika Stonič

Kritiški poskus Nike Stonič je v študijskem letu 2013/2014 nastal v okviru seminarja, ki ga na Oddelku za primerjalno književnost in literarno teorijo (Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani) vodi doc. dr. Gašper Troha.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Foto: Diana Pavlin

Valerija Stopar

Kritiški poskus Valerije Stopar je v študijskem letu 2014/2015 nastal v okviru seminarja, ki ga na Oddelku za primerjalno književnost in literarno teorijo (Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani) vodi doc. dr. Gašper Troha.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Nina Strmole

Kritiški poskus Nine Strmole je v študijskem letu 2016/2017 nastal v okviru seminarja, ki ga na Oddelku za primerjalno književnost in literarno teorijo (Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani) vodi doc. dr. Gašper Troha.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Foto: Tina Svet

Saša Svet

Kritiški poskus Saše Svet je v študijskem letu 2015/2016 nastal v okviru seminarja, ki ga na Oddelku za primerjalno književnost in literarno teorijo (Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani) vodi doc. dr. Gašper Troha.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Jerneja Šegatin

Kritiški poskus Jerneje Šegatin je v študijskem letu 2012/2013 nastal v okviru seminarja, ki ga na Oddelku za primerjalno književnost in literarno teorijo (Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani) vodi doc. dr. Gašper Troha.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Katja Šestl

Kritiški poskus Katje Šestl je v študijskem letu 2011/2012 nastal v okviru seminarja, ki ga na Oddelku za primerjalno književnost in literarno teorijo (Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani) vodi doc. dr. Gašper Troha.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Foto: Arhiv Bunker

Maja Šnuderl

Udeleženka Kritiške šole Nagiba in Drugajanj.

Zapis o predstavi Prva altruistična predstava je nastal v okviru kritiške platforme Kriterij, ki živi pod okriljem Zavoda Bunker.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Miran Šoba

Kritiški poskus Mirana Šobe je v študijskem letu 2011/2012 nastal v okviru seminarja, ki ga na Oddelku za primerjalno književnost in literarno teorijo (Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani) vodi doc. dr. Gašper Troha.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Foto: Nada Žgank

Maja Šorli

Dramaturginja, raziskovalka in psihologinja.

Zapis o predstavi Idealna je nastal v okviru kritiške platforme Kriterij, ki živi pod okriljem Zavoda Bunker.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Foto: Eva Pivač

Veronika Šoster

Veronika Šoster (1992) je diplomirala iz primerjalne književnosti in bohemistike na Filozofski fakulteti v Ljubljani, kjer trenutno zaključuje magistrski študij primerjalne književnosti.  Literarne kritike objavlja v nekaterih večjih slovenskih medijih, kot so Literatura, radio ARS, AirBeletrina, Mentor, Trubarjeva hiša literature in Koridor – križišča umetnosti, filmske kritike pa na portalih Koridor in Filmstart. 

Kritiški poskus Veronike Šoster je v študijskem letu 2012/2013 nastal v okviru seminarja, ki ga na Oddelku za primerjalno književnost in literarno teorijo (Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani) vodi doc. dr. Gašper Troha.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Lucija Šteh

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Jana Šter

Kritiški poskus Jane Šter je v študijskem letu 2013/2014 nastal v okviru seminarja, ki ga na Oddelku za primerjalno književnost in literarno teorijo (Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani) vodi doc. dr. Gašper Troha.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Sara Štern

Kritiški poskus Sare Štern je v študijskem letu 2016/2017 nastal v okviru seminarja, ki ga na Oddelku za primerjalno književnost in literarno teorijo (Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani) vodi doc. dr. Gašper Troha.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Kaja Štolfa

Kritiški poskus Kaje Štolfa je v študijskem letu 2014/2015 nastal v okviru seminarja, ki ga na Oddelku za primerjalno književnost in literarno teorijo (Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani) vodi doc. dr. Gašper Troha.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Nika Štumberger

Kritiški poskus Nike Štumberger je v študijskem letu 2017/2018 nastal v okviru seminarja, ki ga na Oddelku za primerjalno književnost in literarno teorijo (Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani) vodi doc. dr. Gašper Troha.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Neža Šuligoj

Kritiški poskus Neže Šuligoj je v študijskem letu 2015/2016 nastal v okviru izbirnega predmeta Slovenska uprizoritvena umetnost, študijski program Slovenistika, Fakulteta za humanistiko Univerze v Novi Gorici. Nosilka predmeta je red. prof. dr. Katja Mihurko Poniž, asistent Rok Andres.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Foto: Blaž Pelc

Tina Šupraha

Kritiški poskus Tine Šupraha je v študijskem letu 2015/2016 nastal v okviru seminarja, ki ga na Oddelku za primerjalno književnost in literarno teorijo (Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani) vodi doc. dr. Gašper Troha.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Andrej Tomše

Kritiški poskus Andreja Tomšeta je v študijskem letu 2009/2010 nastal v okviru seminarja, ki ga na Oddelku za primerjalno književnost in literarno teorijo (Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani) vodi doc. dr. Gašper Troha.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Barbara Tomšič

Kritiški poskus Barbare Tomšič je v študijskem letu 2018/2019 nastal v okviru seminarja, ki ga na Oddelku za primerjalno književnost in literarno teorijo (Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani) vodi doc. dr. Gašper Troha.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Gašper Tonin

Kritiški poskus Gašperja Tonina je v študijskem letu 2019/2020 nastal v okviru seminarja, ki ga na Oddelku za primerjalno književnost in literarno teorijo (Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani) vodi doc. dr. Gašper Troha.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Jurij Torkar

Kritiški poskus Jurija Torkarja je v študijskem letu 2009/2010 nastal v okviru seminarja, ki ga na Oddelku za primerjalno književnost in literarno teorijo (Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani) vodi doc. dr. Gašper Troha.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Foto: Osebni arhiv

Igor Tretinjak

Gledališki kritik in teatrolog, asistent na programu za lutkarstvo Oddelka za gledališko umetnost na Umetniški akademiji v Osijeku. Gledališke kritike in teatrološke tekste objavlja od leta 2008 v kulturnih in strokovnih časopisih, publikacijah in na spletnih portalih Vijenac, Hrvatsko glumište, Književnost i dijete, Niti, Artos, tportal.hr, kazaliste.hr in drugih. Je pobudnik in glavni urednik spletnega portala o gledališču kritkaz.com in glavni urednik spletnega časopisa Umetniške akademije v Osijeku Artos. Avtor monografske študije Fenomen Pinklec – od rituala do igre; 30 let Gledališke družine Pinkler (2017). Član Hrvaškega društva gledaliških kritikov in teatrologov, hrvaškega centra UNIMA in umetniškega sveta Mednarodnega festivala lutkovnega gledališča – PIF.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Foto: Osebni arhiv

Gašper Troha

Doc. dr. Gašper Troha je publicist, kritik in teoretik, ki med drugim kot zunanji sodelavec poučuje na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani in je mentor DNK – Drobne nočne kritike, ki nastaja v okviru seminarja na Oddelku za primerjalno književnost in literarno teorijo Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Borut Trpin

Kritiški poskus Boruta Trpina je v študijskem letu 2009/2010 nastal v okviru seminarja, ki ga na Oddelku za primerjalno književnost in literarno teorijo (Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani) vodi doc. dr. Gašper Troha.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Manca Uršič

Kritiški poskus Mance Uršič je v študijskem letu 2017/2018 nastal v okviru seminarja, ki ga na Oddelku za primerjalno književnost in literarno teorijo (Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani) vodi doc. dr. Gašper Troha.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Jana Vaupotič

Kritiški poskus Jane Vaupotič je v študijskem letu 2017/2018 nastal v okviru seminarja, ki ga na Oddelku za primerjalno književnost in literarno teorijo (Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani) vodi doc. dr. Gašper Troha.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Foto: Nada Žgank

Nataša Velikonja

Pesnica, esejistka in lezbična aktivistka.

Njeni zapisi iz sezone 2017/2018 in 2018/2019 so nastali v okviru kritiške platforme Kriterij, ki živi pod okriljem Zavoda Bunker.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Anika Velišček

Kritiški poskus Anike Velišček je v študijskem letu 2017/2018 nastal v okviru izbirnega predmeta Slovenska uprizoritvena umetnost, študijski program Slovenistika, Fakulteta za humanistiko Univerze v Novi Gorici. Nosilka predmeta je red. prof. dr. Katja Mihurko Poniž, asistent Rok Andres.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Foto: Uroš Hočevar, Delo

Ičo Vidmar

Sociolog kulture in publicist.

Zapis o predstavi Mes(t)o glasu je nastal v okviru kritiške platforme Kriterij, ki živi pod okriljem Zavoda Bunker.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Valentina Vrbos

Kritiški poskus Valentine Vrbos je v študijskem letu 2017/2018 nastal v okviru seminarja, ki ga na Oddelku za primerjalno književnost in literarno teorijo (Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani) vodi doc. dr. Gašper Troha.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Heidi Vrčon

Kritiški poskus Heidi Vrčon je v študijskem letu 2015/2016 nastal v okviru izbirnega predmeta Slovenska uprizoritvena umetnost, študijski program Slovenistika, Fakulteta za humanistiko Univerze v Novi Gorici. Nosilka predmeta je red. prof. dr. Katja Mihurko Poniž, asistent Rok Andres.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Klara Vulikić

Kritiški poskus Klare Vulikić je v študijskem letu 2016/2017 nastal v okviru seminarja, ki ga na Oddelku za primerjalno književnost in literarno teorijo (Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani) vodi doc. dr. Gašper Troha.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Foto: Nada Žgank

Luka Zagoričnik

Glasbeni kritik in urednik

Zapis o predstavi Anarhija je nastal v okviru kritiške platforme Kriterij, ki živi pod okriljem Zavoda Bunker. 

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Sara Zajc

Kritiški poskus Sare Zajc je v študijskem letu 2016/2017 nastal v okviru seminarja, ki ga na Oddelku za primerjalno književnost in literarno teorijo (Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani) vodi doc. dr. Gašper Troha.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Benjamin Zajc

Kritiški poskusi Benjamina Zajca v sezoni 2018/2019 nastajajo v okviru seminarja Mala šola kritike, ki poteka pod okriljem Lutkovnega gledališča Ljubljana in v sodelovanju z Društvom gledaliških kritikov in teatrologov. Mentorica seminarja Mala šola kritike in urednica bloga je Zala Dobovšek.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Zala Zbičajnik

Kritiški poskus Zale Zbičajnik je v študijskem letu 2017/2018 nastal v okviru izbirnega predmeta Slovenska uprizoritvena umetnost, študijski program Slovenistika, Fakulteta za humanistiko Univerze v Novi Gorici. Nosilka predmeta je red. prof. dr. Katja Mihurko Poniž, asistent Rok Andres.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Miha Zemljič

Kritiški poskus Mihe Zemljiča je v študijskem letu 2011/2012 nastal v okviru seminarja, ki ga na Oddelku za primerjalno književnost in literarno teorijo (Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani) vodi doc. dr. Gašper Troha.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Ema Zevnik

Kritiški poskus Eme Zevnik je v študijskem letu 2019/2020 nastal v okviru seminarja, ki ga na Oddelku za primerjalno književnost in literarno teorijo (Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani) vodi doc. dr. Gašper Troha.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Foto: Osebni arhiv

Karolina Zgaga

Karolina z(gaga) ≈ 11y * 2x;
x = primerjalna književnosti in literarna teorija + slovenistika
y = (klančine + reke + drevesa) * (glasba + knjige + metin čaj) * (izpuščanje ukročenih glasov + soglasovniki) / 24 z = grapa + mesto

Kritiški poskus Karoline Zgaga je v študijskem letu 2016/2017 nastal v okviru seminarja, ki ga na Oddelku za primerjalno književnost in literarno teorijo (Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani) vodi doc. dr. Gašper Troha.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Urša Zore

Kritiški poskus Urše Zore je v študijskem letu 2011/2012 nastal v okviru seminarja, ki ga na Oddelku za primerjalno književnost in literarno teorijo (Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani) vodi doc. dr. Gašper Troha.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Matjaž Zorec

Samozaposleni v kulturi, književnik, kritik/recenzent, avtor radijskih oddaj. Avtor knjige Troheji. Urednik Redakcije za kulturo in humanistične vede Radia Študent, dolgoletni sodelavec slednjega. Avtor radijske oddaje Literarni incest. Član uredništva revije Idiot.

Njegov zapis iz sezone 2017/2018 je nastal v okviru kritiške platforme Kriterij, ki živi pod okriljem Zavoda Bunker.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Ana Zupan

Kritiški poskus Ane Zupan je v študijskem letu 2015/2016 nastal v okviru seminarja, ki ga na Oddelku za primerjalno književnost in literarno teorijo (Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani) vodi doc. dr. Gašper Troha.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Foto: Šimen Hosta

Špela Zupančič

Kritiški poskus Špele Zupančič je v študijskem letu 2016/2017 nastal v okviru seminarja, ki ga na Oddelku za primerjalno književnost in literarno teorijo (Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani) vodi doc. dr. Gašper Troha.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Urška Zupančič

Kritiški poskus Urške Zupančič je v študijskem letu 2009/2010 nastal v okviru seminarja, ki ga na Oddelku za primerjalno književnost in literarno teorijo (Filozofska fakulteta, univerza v Ljubljani) vodi doc. cr. Gašper Troha.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Anej Žagar

Kritiški poskus Aneja Žagarja je v študijskem letu 2015/2016 nastal v okviru izbirnega predmeta Slovenska uprizoritvena umetnost, študijski program Slovenistika, Fakulteta za humanistiko Univerze v Novi Gorici. Nosilka predmeta je red. prof. dr. Katja Mihurko Poniž, asistent Rok Andres.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Tery Žeželj

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Eva Žgajner

Kritiški poskus Eve Žgajner je v študijskem letu 2018/2019 nastal v okviru seminarja, ki ga na Oddelku za primerjalno književnost in literarno teorijo (Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani) vodi doc. dr. Gašper Troha.

Avtorjevi prispevki
Nalagam

Foto: Arhiv Bunker

Biljana Žikić

Doktorica medijskih študijev, raziskovalka in novinarka.

Zapis o predstavi PopParty je nastal v okviru kritiške platforme Kriterij, ki živi pod okriljem Zavoda Bunker.

Avtorjevi prispevki
Nalagam