Prestopi

Maribor, 28. 08. 2011 - 04. 09. 2011

Mednarodni festival neodvisnega gledališča.


Moment letos drugič organizira festival, ki nima enotnega pogleda na gledališče, ki ne zna ločiti med različnimi estetikami, ki ne pristaja na predalčkanje, ki ne verjame, da umetnost ni za vse in ne verjame izgovorom tistih, ki ne hodijo v gledališče.

Program je sestavljen iz treh domačih in treh tujih predstav. V rednem programu sodelujemo tudi s Poletnim lutkovnim pristanom, saj skupaj gostimo Žensko iz vreče (Gledališče Descarnada Senorita, Španija) in Najzanimivejše zgodbe sveta (HaZira Performance Art Arena, Izrael). Festival gosti tudi delavnico/rezidenco Via Negativa, ki je obenem začetek snovanja nove predstave. Vse dni bodo po mestu potekale manjše in večje umetniške akcije. Med njimi bi želeli izpostavili dve, ki sta plod skupnega napora treh mariborskih festivalov, in sicer Prestopov, Nagiba in Platforme:

United Party (28. 8. 2011 ob 22.00 v kinu Udarnik) je združena otvoritev treh festivalov in obenem zaključek poletnih filmskih projekcij Udarnik na prostem. Vrhunec bo koncert Elvira Lakovića -Lake in njegove sestre Mirele. S koncertom proslavljamo in vas pripravljamo na dvotedensko dozo plesa, gledališča in druženja, ki bo trajalo vse do 10. septembra.

S Cooperjevim testom (28. 8. 2011 ob 10.00, Grajski trg Maribor) preverjamo v kakšni kondiciji je mariborska kultura tik pred nastopom Evropske prestolnice kulture. Vabimo vse umetnike,  ustvarjalce, producente, delavce na področju kulture, in prebivalce Maribora, da se nam pridružite pri teku po ulicah najožjega mestnega centra. Postanki ob kavarnah, okrepčila, pogovarjanja, prišepetavanja so dobrodošli.

 


Vir: http://veza.sigledal.org/festival/prestopi