Arheologija gledališča: Maksim Gorki: Malomeščani

Na fotografiji Silva Čušin, Aljaž Jovanović, Ivo Ban, Saša Tabaković in Vanja Plut
Na fotografiji Ivo Ban, Saša Tabaković, Iva Babić, Marko Okorn in Vanja Plut
Na fotografiji Iva Babić, Gregor Baković, Aljaž Jovanović, Saša Tabaković, Nataša Barbara Gračner, Marko Okorn, Ivo Ban in Vanja Plut
Na fotografiji Iva Babić in Aljaž Jovanović
Na fotografiji Nataša Barbara Gračner, Gregor Baković in Saša Tabaković
Na fotografiji Nataša Barbara Gračner in Saša Tabaković

Zgornji foyer, prostor nad Drama Kavarno, smo posvetili Jerneju Šugmanu, enemu naših najboljših igralcev. Šugmanov salon je namenjen predvajanju arhivskih posnetkov naših uprizoritev, pogovorom, predavanjem in druženju. V sodelovanju z Arhivom RTV Slovenija bomo letos začeli novo programsko platformo Arheologija gledališča. Namen je preprost: obuditi spomin na najboljše dosežke Drame, omogočiti ljubiteljem gledališča, strokovnjakom in študentom zgodovinski pregled našega delovanja. Uprizoritvam, ki so obsojene na to, da z zadnjim zastorom ugasnejo, bomo tako dali novo življenje.

Vsak drugi četrtek sezone 2018/19 si bomo lahko ob 20.00 v Šugmanovem salonu ogledali katero od slovitih uprizoritev Drame, ki so shranjene v bogati zakladnici Arhiva RTV Slovenija. Vstopnino bomo namenili Skladu Jerneja Šugmana, ki ga je ustanovilo Združenje dramskih umetnikov Slovenije in je namenjen štipendiranju nadarjenih gledaliških ustvarjalcev.

Tokrat se bomo v sodelovanju z RTV Slovenija spomnili predstave Malomeščani avtorja Maksiam Gorkega v režiji Mateja Koležnik iz gledališke sezone 2011/12.

Povezani dogodki

SNG Drama Ljubljana, 8. 10. 2011
Tragedija brez drame