Mlade glave mislijo: Nina Ivanišin

Avtor: MKC Maribor

V organizaciji Mladinskega kulturnega centra (MKC) Maribor tečejo vsako sredo sredi meseca v mariborskem Salonu uporabnih umetnosti pogovori z aktivnimi mladimi Mlade glave mislijo. Tokrat bo gostja gledališka in filmska igralka Nina Ivanišin, članica ansambla SNG Drama Ljubljana.


Nina Ivanišin / Foto: Arhiv SNG Drama Ljubljana

Mlade glave mislijo se nadaljujejo 18. marca ob 18. uri s filmsko in gledališko igralko Nino Ivanišin. Mlada Mariborčanka, ki je leta 2008 diplomirala na AGRFT, je širši javnosti postala znana z briljantno odigrano glavno vlogo v filmu Slovenka (2009). Sledile so številne vloge v filmih in zlasti na gledaliških odrih, saj je Nina članica SNG Drama Ljubljana. Kljub kratki karieri je za svoje vrhunsko delo prejela že vrsto nagrad, med drugim tudi Borštnikovo nagrado za igro. V teatru je Nino trenutno mogoče videti v Iliadi, na velikih platnih pa kmalu v akcijski grozljivki Idila. »Najbolj me privlači pripovedovanje vseh teh zgodb ljudem,« zatrjuje.

Vabljeni torej, da prisluhnite njenim zgodbam.

Projekt sta vsebinsko zastavila Tadevž Ropert in Aljaž Jelenko, ki bo tudi moderiral pogovore. Projekt so omogočili Mestna občina Maribor, Urad RS za mladino in Mladinski kulturni center Maribor.

Povezave:


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/mlade-glave-mislijo-nina-ivanisin