Danes na programu 46. Festivala Borštnikovo srečanje

Avtor: FBS

Danes, 20. 10. 2011, Borštnikovi odri vabijo:


foto Miha Fras

Mednarodni simpozij: Koliko politike, koliko fašizma? (ob 10:00, Rektorat Univerze v Mariboru, dvorana Antona Trstenjaka)

Pogovor o uprizoritvi Transfer! (ob 11:00, Vetrinjski dvor)    

Pogovor o uprizoritvi Bartleby, pisar (ob 11:45, Vetrinjski dvor)

Janez Janša
Več nas bo, prej bomo na cilju (ob 17.30, Kino Udarnik)

Dokumentarna predstava, ki združuje različna mnenja in poglede, povezane z vprašanji, kot so identiteta in identifikacija, mnoštvo in množenje, ime kot vmesnik med zasebnim in javnim ter osebno ime kot znamka. "Ali bi vrtnica drugače dišala, če bi ji ime bilo Janez Janša?”

R. Schimmelpfennig Zlati zmaj (ob 19.00, Velika dvorana)

Zobobol natakarja. Eksotične jedi pri Zlatem zmaju. Moški odigrajo ženske vloge, stari pa like mladih (črpanje iz starogrškega gledališča). Razvija se aktualna pripoved o problematiki imigracije.

T. Williams Mačka na vroči pločevinasti strehi (ob 21.00, Stara dvorana)

Mačka na vroči pločevinasti strehi ni le zgodba o disunkcionalni južnjaški družini, temveč tudi kompleksna študija o osamljenosti, družbenih slojih in spolih v kontekstu represivnega patriarhata petdesetih let.

Evripid Alkestida (ob 21.00, ŠTUK)

Alkestida stoji na nikogaršnji zemlji. Med komedijo in tragedijo. Med starimi in novimi. Med življenjem in smrtjo. V razkolu med dolžnostjo in pričakovanjem. Kaj je Alkestida – junak ali upornik? Ali je oboje?


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/danes-na-programu-46-festivala-borstnikovo-srecanje-4