Vabilo k sodelovanju pri koprodukcijah uprizoritvenih umetnosti

Avtor: Cankarjev dom

Cankarjev dom nevladne organizacije, društva in zasebne ali javne zavode in festivale vabi k sodelovanju v okviru uprizoritvenega programa v letu 2022. Prijave je treba oddati najpozneje do 31. maja, odgovore bodo zainteresirani prejeli do 30. junija.


Foto: Branko Cvetkovič

Z vabilom spodbujajo:

Vabilo vključuje projekte za odraslo občinstvo ter za otroke in mladino.

Tematika predstav ni določena, zato k sodelovanju vabijo ustvarjalce najrazličnejših tematik.

Zanimajo jih projekti za odrasle, mladino in otroke, ki so primerni za naslednje dvorane Cankarjevega doma: Kosovelova, Štihova in Linhartova dvorana, Klub Cankarjevega doma.

Producent mora biti pravni subjekt, registriran za omenjeno dejavnost, Cankarjev dom se v produkcijo predstave vključuje kot koproducent.

Producent predstave, ki zastopa umetnico ali umetnika, sam zagotavlja večji del potrebnih finančnih sredstev za realizacijo predstave (avtorske honorarje, umetniške in morebitne lastne tehnične ekipe za vaje in ponovitve predstav, finančna sredstva za izdelavo scene, kostumov, glasbe, rekvizitov, video gradiva, promocijo, plačilo avtorskih pravic ipd.) in se v tem smislu prijavlja na ustrezne razpise (MZK, lokalne skupnosti ipd.).

Cankarjev dom v vlogi koproducenta predstave ali festivala zagotavlja:

Vložek Cankarjevega doma bo predstavljen v pogodbi o koprodukciji.

Pravilno izpolnjeno prijavno polo (v priponki) in vse obvezne priloge pošljite do vključno 31. maja 2021 s pripisom UPRIZORITVENE UMETNOSTI na naslov:

Andrej Jaklič
Cankarjev dom
Prešernova 10
1000 Ljubljana


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/vabilo-k-sodelovanju-pri-koprodukcijah-uprizoritvenih-umetnosti-4