Španski borci, 16. 5. 2014

V Španskih borcih drevi premiera predstave za otroke Huda mravljica

Mednarodni plesni ansambel EnKnapGroup je po sedmih letih delovanja, v katerih je sodeloval s 23 domačimi in tujimi avtorji ter ustvaril 17 celovečernih predstav, pod umetniškim vodstvom in v režiji mednarodno uveljavljenega koreografa Iztoka Kovača prvič ustvaril tudi predstavo za najmlajše gledalce (od 2 do 6 let).
Foto: Miha Fras
Foto: Miha Fras
Foto: Miha Fras

Interaktivna plesna predstava za najmlajše gledalce, ki bo premiero doživela nocoj, ob 18. uri v Centru kulture Španski borci, je nastala po motivih že skoraj ponarodele otroške pesmice Branka Rudolfa in Marijana Vodopivca Huda mravljica, ki je v različnih duhovitih izvedbah rdeča nit predstave in dobi, čisto po ljudsko, nov, drugačen konec. Predstava, v kateri nastopa ansambel EnKnapGroup (Luke Thomas Dunne, Ida Hellsten, Bence Mezei, Ana Štefanec, Tamás Tuza) z glasbo, plesom in besedo pripoveduje preprosto zgodbo o odraščanju, o sprejemanju odgovornosti in o sodelovanju, vsebuje pa tudi didaktične elemente, saj malim gledalcem slikovito predstavi rod mravelj in njihove glavne značilnosti.

Jeseni bo producent predstave, Zavod EN-KNAP, izdal tudi DVD, ob katerem se bodo otroci lahko naučili nekaterih gest in gibov, ki jih v predstavi ob pesmi izvajajo mravljice.

Povezani dogodki

Center kulture Španski borci, 29. 12. 2011
Kovačeva uspešnica Pozor hud ples! v decembru s kar 1800 gledalci
Center kulture Španski borci, 17. 5. 2012
Napovedujemo plesni performans Antje Pfundtner - TIM ACY