STA, 1. 6. 2019

V Cankarjevem domu ponovno plesna uspešnica Dance Amore - Zapleši ljubezen

V Cankarjev dom se vrača plesna uspešnica Dance Amore - Zapleši ljubezen. Predstava, nastala pod vodstvom plesalca Jurija Batagelja, bo nocoj ob 20. uri s priznanimi slovenskimi plesalci, razgibano scensko podobo, glamuroznimi kostumi in originalnimi koreografijami ustvarila vzdušje natrpanih ulic New Yorka.

Cankarjev dom / Foto: Nebojša Tejić, STA

Kot piše na spletni strani CD, plesna zgodba gledalce vodi po živahnem nočnem življenju Brooklyna in z zgodbo o ljubezni, ljubosumju, strasteh in umoru povezuje pestro paleto latinskoameriških in standardnih plesov, z atraktivnimi modernimi figurami žgočega argentinskega tanga, umazane salse, hip hopa, modernega plesa in jazza. Žarometi zažarijo, ulice se prebudijo in zgodbe plesnih junakov oživijo skupaj z njimi.

V zraku je čutiti žar ljubezni na prvi pogled, dramatične posledice tragične zmote, grozo krvavega umora ter humor živahnih uličnih karakterjev. Dogajalna kulisa je postavljena na obrobje Brooklyna leta 1947 in prikazuje 24 ur, prepletenih s plesnimi zgodbami iz soseščine, polne nočnih barov, utripajočih luči in glasnih ritmov. V vrelišču ustvarjalnega talenta se srečujejo posamezniki iz raznolikih okolij, se spopadajo s številnimi izzivi, ki tvorijo vrtinec emocij in spletajo plesno pripoved, še piše na spletni strani CD.

Plesne točke bo na odru izvedla družba priznanih slovenskih plesalcev, nekateri so znani tudi iz šova Zvezde plešejo. V predstavi nastopa 21 plesalcev v 19 scenah in plesnih točkah, ki jih je povezujeta pripovedovalec in pevka s pevskimi vložki.

Dance Amore, CD