Urša Arnšek, 8. 3. 2019

Urška Arnšek bere sodobno slovensko dramo

Urška Arnšek je magistrica primerjalne književnosti, dejavna kot piska, mentorica otroških in mladinskih gledaliških skupin, vzgojiteljica in animatorka, v zadnjem letu plava tudi v kinoloških vodah. V branje priporoča dramsko besedilo Srce avtorice Mateje Perpar.

Foto: Pixabay

Pred kakim mesecem sem na misiji »ena drama na dan …« slučajno naletela na tekst kratke radijske igre Srce. Tekst je kljub svoji kratkosti name napravil velik vtis. Srčno ga priporočam v branje tudi vam. Štafeto branja pa predajam dragemu prijatelju Matevžu Trevnu.

Povezava: Srce

V rubriki »Izvolimo dramo« beremo sodobne slovenske drame in se nad njimi iskreno navdušujemo ter jih predvsem priporočamo v branje vsem obiskovalcem portala SiGledal. Ideja za to početje se je porodila Simoni Semenič na okrogli mizi Sodobna dramatika, ki je potekala v okviru festivala dramske pisave Vzkrik (24. 3.–26. 3 2017).  Ime rubrike je predlagala Grumova nagrajenka 2017, Simona Hamer, ki je tudi prva izvolila dramo in za naslednje branje nominirala bralca po svojem izboru in presoji, ta pa bo bralce slovenskih dram nominiral dalje. S to verižno igro ali z verižnim eksperimentom želimo predvsem promovirati branje sodobne slovenske drame, saj iskreno verjamemo, da si sodobna slovenska drama zasluži biti (vsaj) prebrana.