Društvo humanistov Goriške, 19. 12. 2019

Nova literarna revija November

Društvo humanistov Goriške je zasnovalo novo literarno revijo z imenom November, katere namen je prepoznati in gojiti literate na območju goriškega somestja, Tolmina, Trsta, Kopra, Sežane, Ilirske Bistrice in vseh okoliških krajev, tvoriti most med slovenskim, furlanskim in italijanskim literarnim prostorom ter ne nazadnje sovplivati na razvoj slovenske literature kot take.

Foto: Arhiv DHG

Odgovorni urednik novopečene revije je Nejc Rožman Ivančič, v uredniškem odboru pa so še Katarina Gomboc Čeh, Matjaž Lovrečič, Miha Kosovel, Anja Mugerli in Maja Starc Šinigoj. V prvi številki revije svoja prozna, pesniška in dramska dela objavljajo tako priznani avtorji, kot tisti, ki obetajo, da to postanejo. Dramatiko zastopata Simona Semenič z odlomkom iz besedila jerebika, štrudelj, ples pa še kaj in Tamara Matevc z odlomkom iz drame Zaljubljeni v smrt.

Predstavitev prve številke revije November je bila v sredo, 18. 12., v nekdanjem Daimondu v Novi Gorici, kjer od 17. do 20. 12. poteka knjižni festival Knjige pod jelkami (http://mestoknjige.si/).

November