STA, 7. 3. 2019

Igralci MGL in študentje igre na odru Kina Šiška kot priznani glasbeniki

Mestno gledališče ljubljansko (MGL) je devetič v sodelovanju s CUK Kino Šiška pripravilo koncert igralcev iz svojega ansambla in študentov Akademije za gledališče, radio, film in televizijo (AGRFT). Na že mesec dni razprodanem koncertu, ki bo nocoj ob 20. uri, bodo tudi letos odmevale znane melodije tujih in slovenskih glasbenikov.

Foto: MGL

Ob spremljavi glasbenikov Sanje Mlinar Marin, Žige Kožarja, Lazara Ameda Hierrezuela Zumete, Gorana Rukavine, Nejca Škofica in Mateja Kužela pod vodstvom Mihe Petrica bodo iz igralskega ansambla MGL na oder Kina Šiška stopili Viktorija Bencik Emeršič, Lena Hribar, Nina Rakovec, Jernej Gašperin, Gregor Gruden, Gašper Jarni, Matic Lukšič, Matej Puc, Filip Samobor in Matej Zemljič. Študentske vrste bodo medtem zastopali Lea Cok, Sara Gorše, Klara Kastelec, Voranc Boh, Robert Korošec in Žan Perko.

Med drugim bodo uveljavljeni in bodoči igralci izvajali skladbe, ki jih podpisujejo Pink, Spice Girls, Oasis, Nirvana, The Rolling Stones, Rihanna & Kanye West, Sia & David Guetta ter Aretha Franklin. Slovensko glasbo bosta tokrat zastopala Magnifico in Senidah. Večer bo zaznamovala tudi podelitev praktičnih nagrad vsem obiskovalcem.

Projekt so začeli izvajati pred devetimi leti, ko so v MGL v dijaški abonma vključili dodatno vsebino, ki naj bi povezovala dijake na neformalnem druženju, zunaj gledališča in zunaj šole. S tem so želeli v gledališču povečati identifikacijo mladih gledalcev z njihovim gledališčem in s posameznimi igralci.

"Dogodek se je ponujal sam po sebi, saj smo v teh letih zaposlili precej mladih igralcev in dobro uveljavili tradicijo muzikalov, kar pomeni, da smo imeli in še imamo v ansamblu nekaj odličnih pevcev," so zapisali v MGL.

Med začetnimi izvedbami je bil odmeven gledališki koncert Časovni stroj MGL, ki so ga v gledališču leta 2012 zasnovali ob svoji 60-letnici delovanja. Na njem so glasbeno preteklost povezali s sedanjostjo in z mladostnim žarom nagovorili poslušalstvo različnih generacij. Tedaj so izvedli 20 največjih glasbenih uspešnic, nastalih med letoma 1951 in 2011.

Danes je koncert že tradicionalen in glede na to, da je vsako leto razprodan, po navedbi MGL, "že dobro uveljavljen". V gledališču opažajo, da je starost obiskovalcev koncerta zelo raznolika: približno 600 je mladih oziroma dijakov, okoli 500 pa je odraslih.

AGRFT, CUK Kino Šiška, MGL