V Plesnem forumu Celje premiera monodrame Kontrabas

Avtor: STA

V Plesnem forumu Celje bo nocoj ob 20. uri v okviru gledališkega cikla Ti gledaš premiera monodrame Kontrabas, ki jo bo izvedel celjski kontrabasist Miha Firšt. Monodramo Kontrabas Patricka Süskinda, avtorja svetovno uspešnega romana Parfum, pa so že v letu nastanka na nemških gledaliških odrih izvedli več kot petstokrat.


Foto: Miha Peperko

Zgodba se odvija v dnevni sobi profesionalnega orkestrskega glasbenika, kjer lahko gledalec opazuje njegov čudaški intimni odnos z inštrumentom, soočanje z lastno neizpolnjenostjo, strahom pred prihodnostjo in nesrečno ljubeznijo. Besedilo, ki je prežeto s posebnim humorjem, pa na trenutke postane tudi nenavadna in učinkovita učna ura glasbe, so sporočili iz Hiše kulture Celje, ki je poskrbela za produkcijo nove premiere.

Glavno vlogo v predstavi je prevzel Miha Firšt, tudi sam kontrabasist, kar besedilu, ki je bilo pred dobrim desetletjem prvič uprizorjeno v Sloveniji, daje dodatne razsežnosti v njegovem glasbeno-poustvarjalnem delu. Pod dramaturgijo produkcije se je podpisala izkušena dramaturginja Nuša Komplet Pepetko, Firštov mentor gledališke igre pa je bil Kristian Koželj, član igralskega studia Vajevec in letošnji prejemnik občinskega kulturnega priznanja. Scenografija je delo arhitekta in scenografa Matije Kovača, oblikovalec gledališke luči predstave pa je Klemen Kuhar.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/v-plesnem-forumu-celje-premiera-monodrame-kontrabas