V Celju se končujejo 27. dnevi komedije

Avtor: STA

V Slovenskem ljudskem gledališču (SLG) Celje se nocoj s komedijo Dan norosti Joa Ortona v režiji Borisa Kobala in izvedbi Špas teatra končujejo 27. dnevi komedije. V tekmovalnem delu festivala se je od začetka meseca zvrstilo osem predstav. Te so se potegovale za žlahtno komedijo.


SLG Celje / Foto: Lili Pušnik, STA

Žirija festivala bo nocoj podelila tudi nagrade za žlahtnega režiserja ter žlahtno komedijantko in žlahtnega komedijanta leta.

Festival se je začel s komedijo Čakalnica Nejca Gazvode v režiji Dejana Batoćanina in Uroša Fürsta ter izvedbi SiTi Teatra in Krekerja. Poleg tega so bile na ogled tudi komedija Bog masakra Yasmine Reza v režiji Ajde Valcl in izvedbi Drame Slovenskega narodnega gledališča Maribor ter komedija Resnica Floriana Zellerja v režiji Alena Jelena in izvedbi Slovenskega stalnega gledališča Trst.

Prav tako so si gledalci lahko ogledali komično dramo Ljubi moj Elaine Marphy v režiji Andreja Jusa in izvedbi SLG Celje, komedijo (Totalno) katastrofalna večerja avtorjev Marca Camolettija in Michela Niavaranija v režiji Sama. M. Strelca in izvedbi Gledališča Koper ter predstavo Tri ženske avtorja in režiserja Vinka Möderndorferja v izvedbi Prešernovega gledališča Kranj.

Na ogled je bil tudi komični muzikal Trač Gašperja Tiča in Davorja Hercega v režiji Jake Ivanca in Gašperja Tiča ter izvedbi Mestnega gledališča ljubljanskega in Gledališča Koper in Molierova drama Žlahtni meščan v režiji Eduarda Milerja in izvedbi Mestnega gledališča ljubljanskega.

Festival Dnevi komedije je edini gledališki festival v Sloveniji, ki ponuja ogled najboljših komedij preteklega leta.

Lani so za žlahtno komedijo izbrali predstavo Peter Kušter v režiji Ivane Djilas in izvedbi Slovenskega narodnega gledališča Nova Gorica.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/v-celju-se-koncujejo-27-dnevi-komedije