Novi selektor in prijava predstav v tekmovalni program 49. tedna slovenske drame

Avtor: PGK

Prešernovo gledališče Kranj, organizator festivala Teden slovenske drame vabi vodstva gledališč, gledaliških skupin in samostojne gledališke ustvarjalce k prijavi predstav v tekmovalni program 49. tedna slovenske drame. Rok za prijavo je 31. oktober 2018.


Marko Sosič / Foto: Luca Quaia

Prijavnica je objavljena na spletni strani Tedna slovenske drame (www.tsd.si).

49. teden slovenske drame bo potekal v Prešernovem gledališču Kranj, predvidoma med 27. marcem in 7. aprilom 2019. Pravico do prijave imajo gledališča, gledališke skupine in samostojni gledališki ustvarjalci, ki lahko prijavijo uprizoritve/avtorske gledališke projekte, nastale na osnovi slovenskih besedil, premierno uprizorjene med 1. januarjem 2018 in 31. decembrom 2018.

Novi selektor 49. tedna slovenske drame je Marko Sosič. Prosimo, da mu omogočite brezplačen ogled prijavljenih predstav. Kontaktni podatki:
Marko Sosič
Šepulje 17
6210 Sežana
marko.sosic14@gmail.com

Marko Sosič je v Trstu rojeni režiser in pisatelj. Šolal se je v Trstu in na Akademiji za gledališko in filmsko umetnost v Zagrebu. Bil je zaposlen kot umetniški vodja v SSG Trst in SNG Nova Gorica. Režiral je v gledališčih v Trstu, Ljubljani in Rimu ter za televizijo. Ustvarja tudi kot pisatelj – za svoja literarna dela je bil večkrat nagrajen. Po svoji noveli je posnel tudi svoj celovečerni prvenec Komedija solz.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/novi-selektor-in-prijava-predstav-v-tekmovalni-program-49-tedna-slovenske-drame